קריאה ברורה להורים לצאת ולחסן את ילדיהם נגד קורונה: ראש הממשלה, נפתלי בנט, התייחס היום (חמישי) לראשונה לסוגיית חיסון הילדים בישראל - וקרא להורים לחסן את ילדיהם: "עכשיו, כשה-FDA אישר, וגם הצט"מ בישראל אישר ואין ספק בנוגע לבטיחות, אין שום סיבה להשאיר את הילדים שלנו חסרי הגנה. אין שום סיבה שילד יידבק וידביק אחרים, ובמקרים מסוימים יתמודד עם תוצאות של תופעות לוואי לטווח ארוך (Long-COVID), שורה של תופעות לא פשוטות בכלל, כשכל החיים עוד לפניו. לכן אני קורא להורים - חסנו את ילדיכם, שמרו עליהם, תנו לילדיכם את אותה שכבת הגנה שיש לכם". 

בנט אמר את הדברים  בהערכת המצב של התרגיל הלאומי "אומגה" שמתקיים משעות הבוקר במרכז הניהול הלאומי - ושמטרתו להכין את ישראל למצב שבו יתפשט בארץ זן חדש של הנגיף: "אנחנו עורכים כאן תרגיל מלחמה לזן של וריאנט חדש שעוד לא קיים ואנחנו נערכים לזה", הדגיש בנט, "הוצאנו את ישראל מגל הדלתא, בלי יום אחד של סגר. זה הישג חשוב כשלעצמו והוא גם חשוב כי הוא מלמד שאפשר אחרת. הוכחנו שבניהול נכון, אפשר לנצח את המגפה". 

ילד מתחסן (צילום: AP)
בקרוב יגיעו לארץ המנות המיועדות לילדים | צילום: AP

הקריאה הברורה של ראש הממשלה בנט להורים לחסן את ילדיהם היא לא מובנת מאליה - בטח כשבכירי משרד הבריאות שבים ומדגישים שעל ההורים להחליט אם לעשות זאת - ולא מפצירים בהם לחסן את הילדים. מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, אמר הבוקר בריאיון לגלי צה"ל כי לא יוטלו סנקציות על ילדים שלא יתחסנו וכי הבדיקות ימשיכו להיות בחינם: "אנחנו רוצים שההורים יקבלו את ההחלטה הבריאותית הנכונה". 

שאלה נוספת שעלתה אצל הורים רבים היא האם ילדיהם שכבר נדבקו בנגיף והחלימו יצטרכו להתחסן. באשר לזה אמר פרופ' אש כי קיימת התלבטות בנושא: "יש סיכוי שנעביר את זה לדיון יותר מעמיק. אנחנו לא רוצים לתת חיסון אם לא צריך לתת, אבל אנחנו גם לא רוצים שילדים שחלו לפני הרבה זמן יחשבו שהם מוגנים למרות שהם לא".

שרון אלרעי פרייס ונחמן אש יושבים (צילום: ‏אוליבייה  פיטוסי, פלאש/90 )
בכירי משרד הבריאות: "רוצים שההורים יקבלו את ההחלטה" | צילום: ‏אוליבייה פיטוסי, פלאש/90

בתום דיון מכריע שהתקיים אמש, המליצו המומחים לחסן את הילדים הצעירים. מתוך 75 חברים בצוות לטיפול במגפות, הצביעו 73 בעד לאפשר לחסן ילדים ו-2 בלבד הצביעו נגד. 67 מחברי הצוות הצביעו בעד להמליץ על אישור חיסוני הילדים, לעומת 6 שהצביעו בעד לאפשר. על השאלה אם לחסן ילדים מחלימים לא הצליחו המומחים להגיע להסכמה. 34 הצביעו בעד לחסן ילדים מחלימים - תלוי במועד ההחלמה; 23 הצביעו לחסן ללא תלות במועד ו-8 הצביעו לא לחסן כלל.