החל מה-8 בנובמבר יפעילו קופות החולים ועדות חריגים שתכליתן טיפול בבקשות להכרה במקרים מיוחדים שעד היום לא הוכרו כמחלימי קורונה. הוועדות יבחנו הענקה של אישור החלמה גם למי שאינו תואם את התנאים הקבועים בהוראות "נוהל מחלים".

ההנחיה החדשה שפרסם המשרד מפרטת את המקרים בהן יוגדר מטופל כמחלים, לפי שיקול הדעת של הוועדה. בעבור הכרה כזו, יידרש המחלים להציג: בדיקת מעבדה - היא בדיקת קורונה, והסתמנות קלינית חשודה, או במילים אחרות, פניה לרופא עקב תסמינים.

בדיקת המעבדה אותה יציג המחלים הינה תוצאת בדיקת קורונה שנעשתה באחת מן הדרכים הבאות: בדיקת אנטיגן שבוצעה בעמדה מפוקחת של משרד הבריאות (לא בדיקה ביתית) או בדיקת PCR חיובי גבולי, או לחילופין - בדיקה סירולוגית רגילה חיובית (עבור אדם שלא חוסן או אנטי N באדם שחוסן). במידה והבדיקה בוצעה בחו"ל יש לחזור על הסרולוגיה בארץ. 

ההסתמנות הקלינית החשודה הנדרשת, היא בעצם הפניה של המחלים לרופא המטפל בקופת החולים עם תסמינים מובהקים של קורונה. על הפנייה להתבצע עד שבועיים ממועד הבדיקה (אנטיגן /PCR חיובי גבולי). הוועדה תהא רשאית, במקרה של ספק, להפנות לבדיקה סירולוגית רגילה (במקרה ומדובר באדם לא מחוסן), או סירולוגית אנטי N (במקרה שמדובר באדם שקיבל חיסון כלשהו).

כך, במידה ויעמוד המטופל בקריטריונים שנקבעו, וככל שתתקבל תוצאה חיובית בבדיקת הקורונה - יינתן למטופל אישור החלמה. לפי החלטת משרד הבריאות, כל אחת מקופות החולים תפרסם למבוטחיה את הנהלים של ועדת החריגים שתחת סמכותה.

קופות החולים ידרשו למימון בדיקה סירולוגית מסוג אנטי N רק במידה וועדת החריגים של הקופה היא שהפנתה את המבוטח לביצועה. בכל מקרה אחר - הבדיקה תתבצע על דעתו של המבוטח ובמימון עצמי.

בנוסף, הוקמה במשרד הבריאות ועדת חריגים עליונה, שתסייע בייעוץ לוועדות החריגים בקופות החולים, תטפל בפניות חריגות שיופנו על ידי קופות החולים ותוכל לתת מענה לאנשים שאינם מבוטחים בהן – חסרי מעמד, סטודנטים זרים, תיירים וכו'.