בדרך להגבלות על לא מחוסנים? ראש הממשלה נפתלי בנט העלה הבוקר (חמישי) את האפשרות הזו בהערכת מצב סוערת שקיים יחד עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ועם בכירים נוספים. במהלך הדיון, שהגיע לטונים גבוהים, הנחה ראש הממשלה את גורמי המקצוע הרלוונטיים "לבחון אפשרויות להטלת מגבלות על לא מחוסנים" - וביניהן סגר ואף איסור יציאה לחו"ל. בנט גם ביקש לבחון אפשרות של חובת חיסון כללית. 

סיקור נרחב ב-N12 על מצב התחלואה בישראל:

במהלך הדיון עלו הצעות להטלת הגבלות חמורות - עד כדי סגר - על לא מחוסנים. ראש הממשלה תמך בחלק מהדברים שעלו היום וביקש מהמשנה ליועמ"ש, רז נזרי, לבחון את ההיתכנות המשפטית של הטלת סגר על לא מחוסנים ואיסור עליהם לצאת מהארץ - אך ההצעה האחרונה נפסלה משפטית.

נזרי השיב שהוא זקוק לעמדה מקצועית כדי שיוכל להגן עליה, אך שר הבריאות ניצן הורוביץ ובכירי משרדו התנגדו לכך בתוקף בטענה שמדובר בצעדים חריפים מדי ולא מידתיים. משתתפי הישיבה הגדירו אותה "סוערת", ובמהלכה בנט והורוביץ צעקו זה על זה. במהלך הפגישה ביקש רה"מ גם לבחון את האפשרות להורות על חובת חיסון כללית באוכלוסייה.

נושא נוסף שעלה לדיון הוא ההגבלות בנתב"ג, שהוחמרו לאחרונה בשל התפרצות וריאנט אומיקרון בעולם. הורוביץ התנגד מאוד להאריך את ההגבלות בנמל התעופה, ולא היה מוכן להוסיף עוד הגבלות: "נדבר כשיגיעו נתונים אחרים". גם שרים בקבינט הקורונה ביקרו את בנט בנושא נתב"ג: "הייתה הבנה עם ראש הממשלה שלא מאריכים את ההגבלות מעבר ליום ראשון. לא מבינים מה גרם לו להתהפך בתוך יומיים. אין נתונים שתומכים בעמדה שלו". אחד השרים הגדיל ואמר ש"נטרפה על בנט דעתו".

ד"ר שרון אלרעי פרייס אמרה שהמצב מאוד מטריד מצידה, והיא צריכה נתונים מלאים של ישראל שיתקבלו בעוד שבוע - אך שהיא היא גם מבינה אם יוחלט לסגור את השמיים. אחר כך היא קצת שינתה את דעתה, אבל באופן כללי אמרה שהיא "מבינה" את הרצון כי המצב "מטריד".

בנט שאל אותה בתוך כמה זמן נגיע למצב כמו באירופה, ואלרעי פרייס השיבה: "אני לא יודעת, אין לי את כל הנתונים, אבל אם אני צריכה להעריך - אז בין חודש וחצי לחודשיים". עם זאת, היא הדגישה שהכול מבוסס על השערות ועל נתונים שאינם סופיים. הפרויקטור פרופ' סלמאן זרקא היה "בין לבין", ומנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש נטה יותר לכיוון עמדת הורוביץ. בשלב זה הוחלט לקיים דיון נוסף על כך בהמשך היום.

נוסף על כך, החליטו הנוכחים בדיון להגביר את אכיפת התו הירוק באמצעות ברקוד, בדגש על מתן דוחות באופן מיידי וללא התראה למי שיפר את הכללים. מי שיוביל את ההיערכות ליישום ההנחיה הוא המשרד לביטחון הפנים.

הערכת המצב התקיימה במטרה לעמוד על מצב התחלואה בישראל, במיוחד לנוכח גילוי וריאנט האומיקרון. בהמשך לכך, אתמול הודיע משרד הבריאות על החמרת תקנות הבידוד - חולה קורונה שנדבק באומיקרון ייאלץ לשהות בבידוד 14 ימים ולא 10 ימים כפי שהיה נהוג עם וריאנטים אחרים.