מקרה נוסף של הווריאנט אומיקרון אותר בישראל: משרד הבריאות הודיע הערב (ראשון) שאישה שבה לאחרונה מדרום אפריקה התגלתה כמאומתת לזן החדש והמידבק. בעקבות הגילוי, מספר הנדבקים בווריאנט אומיקרון עלה ל-2.

800 איש שחזרו בימים האחרונים ממדינות אדומות נקראו לעבור בדיקות PCR. המאומתת החדשה היא אחת מהשבעה שנחשדו כי נדבקו בזן החדש. במשרד הבריאות ממתינים לקבל את תוצאות הריצוף של 6 החשודים הנוספים.

בתוך כך, כתבתנו יולן כהן מפרסמת כי בניסיון נוסף למנוע את התפשטות הנגיף בישראל, החל מהערב גם מחוסנים שנחשפו לחשוד או לחולה מאומת בווריאנט האפריקני יחויבו להיכנס לבידוד מלא. כלומר, כל מי שמחוסן או מחלים שעד כה היה פטור מבידוד אם הוא בא במגע עם מאומת - ידרש כעת להיכנס לבידוד אם הוא בא במגע עם מאומת בווריאנט הדרום אפריקני. עם זאת, ייתכן ומשרד הבריאות יחליט לשחרר מבידוד לאחר 4-5 ימים, כפוף לקבלת שתי תוצאות בדיקות קורונה שליליות.

נתב"ג, אתמול (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
המאומתת החדשה חזרה מדרום אפריקה לאחרונה | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

"אני מבקש להרגיע - העניין בשליטה", אמר שר הבריאות ניצן הורוביץ מוקדם יותר במסיבת עיתונאים. "אין סיבה לחרדה ואין צורך להכניס את הציבור לבהלה. משרד הבריאות הוכיח שוב ושוב שההחלטות הן מקצועיות וענייניות. בלי שיקולים אישיים". השר חזר על קריאתו לציבור לצאת ולהתחסן: "זו טעות קשה לחכות. מכל בחינה שהיא עדיף לפגוש את הווריאנט הזה כשאתה מחוסן ומוגן. אני אומר זאת גם להורים לילדים שעדיין לא חוסנו. אנחנו ממשיכים במסע החיסונים משום שזה האמצעי הטוב ביותר".

הורוביץ התיייחס לאישור השימוש באיכוני שב"כ, לאחר שבעבר תקף בחריפות את האמצעי: "זה לא סוד - יש לי קושי גדול עם השימוש באיכונים. אני דוגל בשמירה על הפרטיות והייתי מעדיף שהשב"כ יעסוק בעניינים ביטחוניים. אבל לאור הצורך, החלטתי מתוך אחריות שמוטלת עליי להיעתר לבקשת המומחים ולקבל את ההחלטה הזו. נבחן את הצורך באיכונים מחדש מדי יום".