מספר חולי הקורונה במצב קשה ממשיך לעלות, ואמש (שני) הוא הגיע כבר ל-121. בממשלה עוקבים בדריכות אחר הנתון הזה, אך נראה כי בשונה מהעבר רף החולים שלפיו יוחלט על סגר יהיה גבוה מ-1,200 - "מספר הזהב" של הגלים הקודמים. הסיבה להעלאת הרף היא הירידה הניכרת במספר המונשמים והמאושפזים שנעזרים במכונת "אקמו", שמצריכים משאבים רפואיים גדולים.

סיקור N12 על הקורונה

מספר החולים במצב קשה משפיע ישירות על בתי החולים ועל הטיפול הרפואי שביכולתם להעניק. החשש הוא שמספר החולים יעלה בצורה חדה כך שמערכת הבריאות תגיע לאי-ספיקה, ולכן בעבר נקבע רף שאם ישראל תגיע אליו – לא יהיה מנוס מלהחליט על סגר כולל.

מחלקת קורונה (צילום: thomas koch / Shutterstock.com)
מחלקת קורונה, ארכיון | צילום: thomas koch / Shutterstock.com

המספר שנבחר בעבר, 1,200, לא הושפע ממספר המיטות במחלקות הקורונה, אלא מהעובדה שכ-30% מהחולים קשה היו מונשמים וחלקם נעזרו במכונות "אקמו" מיוחדות, מה שהצריך השקעה רבה יותר מהצוותים הרפואיים. יחד עם זאת, נכון להיום מספר המונשמים נמוך בהרבה וזה מאפשר את העלאת רף החולים קשה.

לא ברור עדיין בכמה יעלה הרף, אך זו בפירוש המטרה של הממשלה. זהו המדד העיקרי שמעניין את השרים, שאומרים שאין סיבה להיבהל גם מ-15 אלף מאומתים ביום משום שאלו לא המאומתים של הגלים הקודמים. על פי ההערכות, מספר המאומתים היומי אכן עשוי לטפס למספר כה גבוה.

חיסון פייזר (צילום: שי פרנקו)
חיסון, ארכיון | צילום: שי פרנקו

סוגיה נוספת שמעסיקה את הממשלה היא המנה השלישית, ה"בוסטר". בעולם עדיין חלוקים על הצורך במתן מנה נוספת כדי לחזק את המערכת החיסונית מפני הנגיף, אך בצוות המומחים המייעץ לקבינט הקורונה התגבש רוב התומך במתן בוסטר כבר בתקופה הקרובה.

מדובר ברוב קטן אומנם, אך המומחים סבורים שיש לחסן מיליון אזרחים הנמנים על קבוצות הסיכון באוכלוסייה. מנגד, ישנה התלבטות אם להמתין לחודש דצמבר, אז עשויים להגיע חיסונים משודרגים ומותאמים לווריאנטים השונים. אולם, המומחים סבורים שאין סיבה להתעכב ולחסן במנה "הרגילה" כבר עכשיו.