משרדי החינוך והבריאות מסרו אמש (ראשון) בהודעה משותפת כי ילדים עד גיל 12 שהחלימו בחצי השנה האחרונה לא יחויבו בבדיקת אנטיגן כתנאי כניסה למוסדות החינוך. כ-50 אלף תלמידים יחזרו ביום רביעי הקרוב לצהרונים והיתר יחזרו ביום חמישי למוסדות החינוך - כל מי שלא החלים בחצי השנה האחרונה יהיה מחויב בבדיקת אנטיגן והצהרת הורים על תוצאה שלילית.   

בדיקות האנטיגן מתוכננות להתקיים באופן סדרתי במערכת החינוך אחת לתקופה ובמשרד הבריאות עובדים על פתרון טכנולוגי שיאפשר לאמת את הדיווח של ההורה עם אותה הבדיקה. בשלב זה יסתפקו במערכת החינוך בדיווח של ההורים בלבד, בדומה להצהרת בריאות. ילד שיגיע למוסד החינוך בלי שהחלים או ביצע בדיקת אנטיגן יועבר למתחם מבודד בבית הספר או הגן עד שהורה יאסוף אותו.

"מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש ומנכ"ל משרד החינוך, תא"ל (במיל') יגאל סלוביק, סיכמו כי ילדים בגילאי 12-3 אשר החלימו מקורונה במהלך החצי השנה האחרונה, לא יחוייבו בביצוע של בדיקת אנטיגן 2, כתנאי לכניסתם למוסד החינוכי", נכתב בהודעה הרשמית המשותפת למשרדי החינוך והבריאות. "ביום חמישי הקרוב ה-30.9 צפויים לחזור תלמידי מערכת החינוך למוסדות החינוך בכפוף לביצוע בדיקת אנטיגן והצגה של הצהרת הורים על תוצאה שלילית. כאמור, התלמידים המחלימים אינם מחויבים בנוהל זה".

בנט מדבר בישיבת ממשלה (צילום: לע"מ)
רה"מ בנט. "צריך להחליף בידודים המוניים בבדיקות אנטיגן אינטנסיביות" | צילום: לע"מ

בדיון שערך בנט בשבוע שעבר הוא הבהיר כי מטרתו היא שכמה שיותר תלמידים ילמדו במסגרות, גם למענם וגם כדי שההורים יוכלו לעבוד כרגיל. "הימים הראשונים של אוקטובר יהיו מורכבים, אבל פנינו להסדרה של האירוע", אמר בנט בדיון. "אנחנו צריכים לאפשר למידה רציפה, אחרת אנחנו מגדלים פה דור של זומבים".

"הורים צריכים לעבוד וילדים צריכים ללמוד, צריך להחליף בידודים המוניים בבדיקות אנטיגן אינטנסיביות", הוסיף ראש הממשלה. בנט ביקש לבחון מודלים ממערכות חינוך אחרות בעולם ובוצעה השווה מול מערכות החינוך בבריטניה, ארה"ב וגרמניה.