רבים מאיתנו רוצים להוריד כמה קילוגרמים: זאת עבודה קשה, קשה מאוד – תזונה, אימונים, זמן ובעיקר סבלנות. כשכולם רוצים את הפתרון המהיר, יש לא מעט שרלטנים שממהרים לעשות קופה. מדבקות ההרזיה נכנסו לחיינו לפני כמעט 4 שנים, מאז הן ירדו מהמדפים, אך לאחרונה יבואנים ישראלים קפצו שוב על ההזדמנות, והחלו למכור מדבקות חדשות באינטרנט.

גם מאיה (שם בדוי), ניסתה את המדבקות במשך כמה חודשים, וגילתה שהקילוגרמים נשארו – אבל הכסף נעלם. "לא הורדתי אפילו גרם אחד", היא מספרת. "לא הרגשתי שום דיכוי תיאבון. אתה רוכש קופסה לשבועיים, שזה 350 שקל, אחרי חודש זה מגיע לאיזה 700 שקל – ואתה עדיין לא רואה תוצאות. אחרי איזה חודשיים כבר הגעתי קרוב ל-2,000 שקל והרגשתי מרומה".

 בלוף מדבקות הרזיה  (צילום: החדשות 12)
בלוף מדבקות הרזיה | צילום: החדשות 12

מאיה השתכנעה במהירות אחרי שהבטיחו לה שהמדבקות יביאו לדיכוי התאיבון, לחוסר חשק למתוקים ולהורדה במשקל. "מגבירות את מחזור הדם", "מסלקות רעלים", "יעילות נגד הצטברות שומן עתידי וגם מתאימות לכל מי שרוצה להוריד במשקל במהירות וביעילות", הן עוד חלק מההבטחות הרבות שמפיצים היבואנים השונים.

"המדבקות החדשות שנמכרות בשוק, אין להן אישור של משרד הבריאות", אומר ד"ר רוני ברקוביץ', מנהל אגף האכיפה במשרד הבריאות. "המדבקות האלה מבטיחות גם המסת שומנים, גם טיפול ברעלים, כמובן שהכול שקר וכזב". הוא סיפר כי "המוצרים האלה לרוב לא נמכרים בחנויות, בטח לא בבתי המרקחת. הם מצאו דבר חדש – למכור אותן דרך האינטרנט. הם גם לא אומרים איפה הם נמצאים, וקשה להגיע אליהם".

 בלוף מדבקות הרזיה  (צילום: החדשות 12)
בלוף מדבקות הרזיה | צילום: החדשות 12

בשיחה טלפונית עם אחד המוכרים של המדבקות הוא ניסה להסביר איך משתמשים בהן: "אתה מדביק את זה על הבטן במהלך היום, משאיר את זה כמה שעות ביום, וזהו. זה אמור לשרוף שומנים, את השומן הביטני. זה מגיע עם שליח – עד הדלת". בתשובה לשאלה אם אפשר יהיה לאסוף את המדבקות מבית העסק עצמו הוא השיב: "לא, עם המצב היום של הקורונה – נגמר".

גם מאמני כושר ששוחחנו עמם מתחו ביקורת על השיטה השנויה במחלוקת להרזיה. הרצל טפירו הסביר: "זה פתרון לאנשים שפשוט מתעצלים ורוצים את החיים קלים. זו תעשייה של כסף שלא נותנת שום פתרון מעבר להוצאת כסף מיותרת". בועז זך, מנהל חדר הכושר בבית יצחק הוסיף: "אני יודע שבשביל לרדת במשקל צריך להיות בגירעון קלורי – זה אומר לסתום את הפה. אם אפשר לשים את המדבקה על הפה, אז זה סבבה – אבל כל עוד זה במקום אחר, אני לא מאמין בזה".