"התו השמח" יוצא לדרך: חובת "התו הירוק" נכנסה לתוקף הלילה (רביעי) בחצות ותחול על אירועים במקומות סגורים, מועדונים וכנסים שבהם ישתתפו למעלה מ-100 מבני אדם. במשטרה וברשויות המקומיות כבר נערכים לפעולות האכיפה ויחלקו קנסות למפרי ההנחיות. לנוכח התחלואה הגבוהה בימים האחרונים, מסתמן כי קבינט הקורונה צפוי להחמיר את ההגבלות ולהחיל את "התו הירוק" על כלל המקומות הסגורים, כולל מסעדות ובתי עסק. עשינו לכם סדר בכל מה שאתם צריכים לדעת על ההגבלות החדשות ועל הקנסות | שאלות-תשובות.

סיקור "התו השמח" ב-N12:

מהו מתווה "התו השמח"?

מדובר במתווה שעליו הכריז ראש הממשלה נפתלי בנט יחד עם שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרת הכלכלה אורנה ברביבאי, כדי לאפשר לערוך חתונות, מסיבות ואירועים במקומות סגורים בצורה בטוחה. המתווה גובש בשיתוף עם נציגי בעלי האולמות האירועים. 

חתונה, אילוסטרציה (אילוסטרציה:  Maen Zayyad, shutterstock)
מחצות: הגבלות באירועים עם 100 משתתפים | אילוסטרציה: Maen Zayyad, shutterstock

על מי זה חל?

יישום המתווה יהיה על אירועים "בעליי סיכויי הדבקה גבוהים" - שעונים על כל התנאים הבאים: מתקיימים במקום סגור, מעל 100 משתתפים, תחומים בזמן, נערכים בעמידה ותנועה וכוללים ערבוב בין המשתתפים. באירועים הללו נכללים: חתונות ושמחות, הופעות בעמידה, מסיבות וכנסים.

מה נדרש להציג בכניסה לאירוע?

ניתן להיכנס באמצעות הצגת תעודת מתחסן/ מחלים, אישור "תו ירוק" (באפליקציית רמזור או באתר) או אישור על תוצאה שלילית בבדיקת קורונה.

כמה זמן לפני האירוע ניתן לבצע בדיקת קורונה?

תוצאה שלילית בבדיקת PCR תקפה אם בוצעה עד 72 שעות לפני האירוע. במקרה שבו בוצעה בדיקה מהירה - התוצאה השלילית תהיה בתוקף ל-24 שעות בלבד.

בדיקת קורונה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
בדיקת קורונה. תמונת ארכיון | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

האם יש הגבלה על כמות המשתתפים?

במסגרת המתווה - כמות המשתתפים באירועים לא תוגבל, אך חלה חובת עטיית מסכות למעט בזמן פעילות מותרת (כמו בזמן שתייה ואכילה).

מהי ההנחיה במקרה שבו חלק מהאירוע בשטח פתוח?

לפי התקנות, אירוע שמתקיים במקום שחלקו בשטח פתוח וחלקו בשטח סגור, חלים עליו הכללים של אירוע בשטח סגור (למשל, אולם אירועים עם שטח פתוח לחופה או לריקודים).

חתונה (צילום: 123rf)
אולם אירועים. תמונת ארכיון | צילום: 123rf

 מהן הקנסות על הפרת ההנחיות?

במקרה שבו אדם שאינו מחוסן או מחלים שנכנס למקום שפועל "בתו הירוק", הוא ייאלץ להיפרד מ-1,000 שקלים. גם במקרה שבו מקום ציבורי ועסקי הכניס או נתן שירות לאדם שלא עוטה מסכה - יחול עליו קנס בסך 1,000 שקלים. מקום שפועל ב"תו הירוק", אך לא הציב שלט שמורה על כך - יידרש לשלם 3,000 שקלים. במקרה שבו מקום שאמור לפעול ב"תו הירוק" לא בודק את האישורים בכניסה אליו, יוטל עליו קנס שעשוי להגיע עד לסכום של 10 אלף שקלים.

מהו הסיכוי שיוחמרו ההגבלות?

הסיכוי הוא גבוה בעקבות ההתפשטות הנרחבת של הקורונה. על כן, קבינט הקורונה צפוי להחיל "תו ירוק" על כל המקומות הסגורים, כולל על מסעדות ובתי עסק אחרים.

מה לגבי הצגות ומופעים?

מסתמן כי יחול תו ירוק על כל ההופעות, אך בשלב זה לא צפויות הגבלות נוספות בעולם התרבות.

הופעה דניס לויד - היכל מנורה (צילום: גלעד תדהר, יח"צ)
הופעה בתקופת הקורונה | צילום: גלעד תדהר, יח"צ

האם צפוי לחול בידוד על כלל השבים מחו"ל?

כרגע נראה כי הסיכוי קלוש שההצעה לחייב בבידוד את כלל השבים מחו"ל תעבור בקבינט הקורונה, שכן אין לה רוב בשל הפגיעה הכלכלית המשמעותית הצפויה מהצעד הזה. כפי שפרסמנו אתמול, ההמלצה שתוצג לקבינט הקורונה היא בידוד לשבעה ימים מכל היעדים כדי לייצר אחידות - עם נכונות להתפשר גם על חמישה ימי בידוד.

איך תתבצע האכיפה?

המשטרה והפקחים המקומיים יאכפו את ה"תו השמח" באולמות אירועים על ידי הגעה אליהם טרם האירועים ויוודאו שמתבצעת בדיקה של כניסת האורחים על פי המתווה, וכן הימצאות של רפרנט ממונה קורונה באולם, שלו אחריות ישירה על ביצוע ההנחיה. אם יימצא כי האולם לא פועל על פי ההנחיות, צפויים להינקט פעולות כלפי בעלי האולם.

קרן מרציאנו השתתפה בהכנת הכתבה