משרד הבריאות הוציא ביום שני המלצה רשמית וגורפת לחסן את כל בני הנוער שבני 15-12, אך מספר המתחסנים בקבוצת הגיל הזאת נותר נמוך מאוד ועומד על 10% בלבד. בניסיון לשכנע את בני הנוער והוריהם לגשת להתחסן, קופות החולים יחלו בקמפיינים בדיגיטל ויגייסו מפורסמים. גורם בכיר: אם היו ממליצים לחסן כבר לפני 3 שבועות - היינו מגיעים ליעד של 80-70 אחוז מחוסנים. מי שלא יתחסן החודש ייאלץ להמתין למשלוח בספטמבר.

למרות מאמצי האכיפה בנתב"ג, ההערכה היא שללא חיסון משמעותי של המתבגרים בגילאי 15-12 לא ניתן יהיה לדכא את התפשטות הווריאנט ההודי. בקופות החולים ינסו לעודד את התחסנות הצעירים באמצעות קמפיינים בדיגיטל – ברשתות החברתיות שבהן גולשים בני 15-12 וגם רבים מההורים שלהם. כמו כן, יגויסו משפיענים לקמפיינים לעידוד ההתחסנות וסמסים יישלחו להורים מדי יומיים-שלושה עד שייקחו את ילדיהם להתחסן. גם רופאים יגויסו למאמץ ויתקשרו להורים בניסיון לשכנע אותם בעצמם.

סיקור N12 על התפרצות הקורונה:

גורם בכיר באחת מקופות החולים אמר ל-N12 ש"אם במשרד הבריאות היו ממליצים כבר לפני שלושה שבועות המלצה גורפת לחסן את כל בני 15-12 ולא רק את קבוצות הסיכון – היינו יכולים להגיע ליעד של 80-70% בגילים הללו". בינתיים, בני נוער רבים נחשפו ושיתפו מידע כוזב שמפיצים מתנגדי חיסונים באינטרנט, ולכן אותו גורם בכיר אומר שהוא "לא מאמין שנעבור את הרף של 50% מתחסנים בגילאים האלה".

מלאי החיסונים הקיים בישראל הוא כמיליון וחצי ותוקפם יפוג בסוף יולי. כל המתחסנים החדשים יוכלו לקבל מנה ראשונה רק עד 9 ביולי כדי שיוכלו לקבל מנה שנייה בתוקף. היתר יידרשו להמתין למשלוח החיסונים הבא שיגיע ככל הנראה רק בעוד שלושה חודשים.

מודיעין: 59 חיוביים, יותר מאלף תושבים בבידוד

על פי משרד החינוך, 183 תלמידים ו-20 אנשי צוות נדבקו עד כה בהתפרצויות האחרונות ויותר מ-5,000 נכנסו לבידוד. בעקבות הנתונים האלה, במשרד הבריאות הנחו אתמול (שלישי) את פיקוד העורף לתגבר את עמדות הבדיקה של קופות החולים. עד כה הוקמו כבר 20 עמדות "היבדק וסע" (דרייב-אין) בכל מוקדי ההתפרצות – ביניהם הרצליה, בנימינה, כפר סבא ומודיעין.

במודיעין אובחנו 59 תושבים כחיוביים, 48 מתוכם תלמידים, ויותר מאלף תושבים נכנסו לבידוד. ההתפרצות בעיר החלה באחד מבתי הספר בעיר לאחר שתלמידה ששבה מחו"ל אובחנה כחיובית והחלה את שרשרת ההדבקה. מנתוני קופות החולים עולה שאחוז לא מבוטל מהחיוביים הם מחוסנים – קרוב לשליש מהם כבר קיבלו שתי מנות חיסון. הנתון המדאיג מלמד על התפשטות הזן ההודי בישראל ועל השפעתו האפשרית על יעילות החיסון.

ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הבריאות ניצן הורוביץ ושרת התחבורה מרב מיכאלי הגיעו אתמול לנתב"ג וקיימו שם דיון חירום לאחר שהתברר שכ-40% מהנדבקים בהתפרצויות האחרונות חזרו מחו"ל. "קיבלנו החלטה ראשונית להתייחס לזה כאל התפרצות חדשה", אמר בנט. "אני כבר אומר שייתכנו שינויים משמעותיים במדיניות היציאה מהארץ והכניסה לארץ. אם אפשר לוותר על הנופש בחו"ל, בוודאי אם עוד לא הזמנתם, ההמלצה שלי - אל תזמינו".

בנט הנחה על שורת צעדים – בראשם הקמתו מחדש של קבינט הקורונה. במקביל, חובת עטיית המסכות תוחזר בנתב"ג ובמספר מוגדר של חללים סגורים כמו בתי חולים. ראש הממשלה המליץ לישראלים לעטות מסיכות בחללים סגורים, ביחד עם הוראה לשרים לנהוג כך, וחידד את ההמלצה לחיסון בהקדם של בני הנוער. כמו כן, המליץ לישראלים "שלא לטוס בכלל לחו"ל כרגע", והתריע כי ייתכנו הגבלות נוספות בכניסה וביציאה מהארץ.

בעקבות פירצת הקורונה בנתב"ג, שר הביטחון בני גנץ ושר הבריאות ניצן הורביץ הודיעו כי משרד הביטחון יסייע בהקמת בזק של מתחם בדיקות נוסף בנמל התעופה, שיוכל לבדוק מאות אנשים בו זמנית. בתוך כך, יגובש אפיון ביממה הקרובה, כדי לאפשר את הקמת המתחם בהקדם - לכך שותפים גם צה"ל וגורמי מקצוע נוספים.

ל-N12 נודע כי כ-40% מהנדבקים החדשים בקורונה - חזרו מחו"ל. על פי הנתונים, מתוך 264 חולים שהתגלו עד כה במהלך חודש יוני, 112 מהם שבו מחו"ל ונמצאו חיוביים לנגיף. בשבוע האחרון אותרו שמונה מקרי תחלואה של חוזרים מחו"ל, שניים מהם אינם אזרחי המדינה. המקרים החיוביים לקורונה שבו מהמדינות: איחוד האמירויות, ארצות הברית, רוסיה, בריטניה, גאורגיה, הונגריה וטורקיה.

בישיבה שנערכה בתחילת השבוע בהשתתפות ראש הממשלה ובכירי משרד הבריאות, הוחלט על הגברת אכיפת הבידוד לשבים מחו"ל באמצעות גיוס של 250 שוטרים. כמו כן, הוחלט על הקמת מתחם בדיקות בנתב"ג ועל הגדלה משמעותית של מספר עמדות הבידוק בשעה התעופה. עוד הוחלט על איסור יציאה למדינות בסיכון גבוה, אלא באישור מראש של ועדת חריגים וחובת מילוי טופס נוסע יוצא וחתימה על תצהיר לפני טיסה לשש מדינות שהוגדרו בסיכון גבוה: ארגנטינה, רוסיה, הודו, דרום אפריקה, מקסיקו וברזיל.