מאות מיליוני אנשים בכל רחבי העולם התחסנו בחודשים האחרונים נגד הקורונה, אך הנגיף משתנה ומעורר דאגה שאחד הווריאנטים שלו יתגבר על החיסונים ויעורר גל תחלואה עולמי נוסף. משרד הבריאות בישראל מדווח לאחרונה על וריאנטים נוספים מהודו ומצ'ילה שהתגלו בקרב ישראלים, אך דווקא לא מתייחס למצבם של החולים. משיחה עם בכיר במשרד עולה כי נכון להיום אין סיבה לדאגה - מרבית המחוסנים שנמצאו חיוביים לווריאנטים היו א-סימפטומטיים או חוו תסמינים קלים בלבד.

אותו בכיר הסביר שהמאומתים נבדקו במסגרת הבדיקות שנדרשים לעבור ישראלים ששבים מחו"ל, או במסגרת פעולות לקטיעת שרשראות הדבקה של חולים שביקרו במדינות זרות. גורמים במשרד הבריאות סבורים שתהיה זו תמימות לחשוב שאפשר לעצור באופן מוחלט כניסת וריאנטים לישראל. לטענתם, את המשאבים יש להשקיע בהיערכות לכניסתו של וריאנט שמסוגל לעקוף את החיסונים.

חיסונים בישראל (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
מתחסנים בישראל, ארכיון | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

אחד הווריאנטים הבולטים כעת הוא זה שהתגלה בהודו, ובתקופה האחרונה עלה חשש שהוא עלול לאתגר את החיסון. יחד עם זאת, מבדיקות שנעשו לאחרונה בתת-היבשת עלה כי החיסון שפועל על אותו חלבון שעליו פועל החיסון של פייזר, נמצא יעיל גם נגד הווריאנט ההודי, מה שהוביל לאנחת רווחה ברחבי העולם.

המשמעות של הגילויים החדשים, בנוסף לכמות החיוביים הנמוכה בישראל ובמדינות אחרות בעולם, היא אחת: החיסון עובד היטב. בנוסף, הוא צפוי להכניס לפייזר רווחים אדירים במהלך השנה הקרובה – החברה דיווחה על צפי של 26 מיליארד דולרים.