ארה"ב הביעה תמיכה בתוכנית להסרת הגנת הקניין הרוחני מחיסוני הקורונה, במטרה להגביר את ייצורם במהירות ברחבי העולם. הודו ודרום אפריקה הציעו את הרעיון, והיום (חמישי) במהלך כינוס של ארגון הסחר העולמי, אמרה נציגת ארה"ב קת'רין טאי בנושא כי "זמנים יוצאי דופן דורשים צעדים יוצאי דופן". חברות התרופות הביע התנגדות וטענו כי התוצאה של הסרת הפטנט עלולה להיות הפוכה.

טאי אמרה כי ארה"ב תפתח במשא ומתן עם ארגון הסחר בניסיון להבטיח את הוויתור על הפטנט, אך הזהירה כי הדבר עלול לקחת זמן. בינתיים 100 מתוך 164 החברות בארגון אמרו כי יתמכו במהלך ופאנל בנוגע לקניין הרוחני צפוי להתכנס בחודש הבא ולדון בכך.

מובילות ההצעה הן כאמור הודו ודרום אפריקה, שיחד עם 60 מדינות נוספות מנסות חודשים רבים להסיר את הגנת הקניין הרוחני כדי להאיץ את ייצור החיסונים. אך המאמצים נתקלו בהתנגדות עזה ממספר גורמים, הראשונים שבהם הן חברות התרופות, אך לא רק.

הממשל האמריקני הקודם, בהנהגת הנשיא דונלד טראמפ, ביחד עם האיחוד האירופי וממשלת בריטניה, הובילו את ההתנגדות להסרת הפטנט. ביידן שינה את עמדת ארה"ב, אחרי שכבר במהלך הקמפיין שלו לנשיאות הבטיח כי יתמוך במהלך. אתמול הבהיר כי זו העמדה שתוצג היום בארגון הסחר, כפי שאכן קרה.

בתגובה לתמיכת ארה"ב אמרה נשיאת הנציבות האירופי, אורסולה פון דר ליין, כי האיחוד האירופי "מוכן לדון בכל הצעה שתתמודד עם המשבר בצורה פרגמטית ויעילה". גם נשיא צרפת, עמנואל מקרון, שינה את עמדתו ומסר כי הוא תומך ביוזמה. מבריטניה רק נמסר כי המדינה "עובדת עם חברי ארגון הסחר העולמי למציאת פתרון לסוגיה".