ראש שירותי בריאות הציבור שרון אלרעי-פרייס התראיינה הבוקר (חמישי) לתכנית "דקל לוינסון" בכאן רשת ב', ואמרה כי קיים חשש מהתפתחות של מוטציה ישראלית לקורונה. אלרעי-פרייס התייחסה גם לתחלואת הנשים בהיריון: "אפשר לומר שאצל כל הנשים בהיריון יש חשד להופעת הווריאנט הבריטי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נשים בהיריון – חשד להופעת המוטציה הבריטית

"אנחנו רואים עלייה משמעותית של נשים בהיריון במצב קשה וקריטי", אמרה שרון אלרעי-פרייס. "אפשר לומר שבכל הנשים בהיריון שריצפנו גנטית, יש חשד בפועל להופעת הווריאנט האנגלי. בחמש מתוך חמש נשים שהצלחנו לקבל דגימות שלהן. לא ראינו מספרים כאלה מקודם. בגל הקודם היו 6 נשים במצב קריטי - וגם אז היינו במספרים גבוהים. עכשיו המספרים אחרים".

ההפרות במגזר החרדי: "מזעזע"

ראש שירותי בריאות הציבור התייחסה גם להפרות במגזר החרדי ואמרה: "רוב הציבור החרדי כן נשמע להנחיות אבל לראות את התמונות האלה זה באמת מזעזע, אין לי מילה אחרת. בשיא התחלואה ובמגזר יש תחלואה מטורפת, 35%-40%".

עם זאת, הוסיפה: "יש תחלואה מפושטת, אנחנו רק עכשיו מתחילים לראות את הירידה. 80% מהאוכלוסייה הייתה ביישובים אדומים וכתומים, זה לא רק במגזר. זה באמת בכל מקום. עכשיו רואים את הירידה ש-25% ישובים אדומים".

כוחות משטרת בסנהדריה. (צילום: אייל מרגולין, פלאש/90 )
כוחות המשטרה בסנהדריה בירושלים, השבוע | צילום: אייל מרגולין, פלאש/90

אלרעי-פרייס התייחסה גם להגברת האכיפה: "אנחנו לוחצים. קוראים מעל כל במה אפשרית להגביר אכיפה. העובדה שלא מוודאים בידוד לנכנסים בנתב"ג בשנה האחרונה הוא אחד המחדלים הגדולים. זה הקושי במגפה הזו. אי אפשר לצפות שיהיה שוטר ופקח בכל פינה ואצל כל אחד בבית".

"חייבים לערוך בחירות – אי אפשר להישאר במצב הזה"

כשנשאלה ד"ר פרייס על הבחירות הקרובות, אמרה: "חייבים לערוך בחירות כי אי אפשר להישאר במצב הזה, אבל זה באמת מאתגר לנהל מערך של בחירות, כשביום הבחירות אנשים יכולים לצאת מהבית כדי לממש את זכותם הדמוקרטית. התחלואה הגבוהה מאתגרת, אבל זה עניין של ניהול סיכונים - צריך לראות איך עושים את זה הכי בטוח כדי שלא לסכן עוד אנשים".

מחלקת טיפול נמרץ קורונה באיכילוב (צילום: איתן אלחדז, TPS)
"עלייה משמעותית של נשים בהיריון במצב קשה וקריטי" | צילום: איתן אלחדז, TPS

מבצע החיסונים: "עושים הכל כדי שכל מי שמעל גיל 16 יוכל להתחסן"

ד"ר אלרעי-פרייס דחתה את הטענה כי ישראל חתמה על הסכם בלעדיות עם חברת "פייזר": "אין שום בלעדיות. אין הבדל בין החיסונים, התוצאות שלהם בסוף היו מאוד דומות מבחינת היעילות. אין סיבה להניח שזה יהיה שונה".

על מבצע החיסונים אמרה: "אני לא אחראית על חלוקת החיסונים, אבל אני יודעת שיש הרבה מחשבות לאיפה לשנע אותם. המחשבה הייתה להשתמש בהם למרותקי הבית אבל קיבלנו הודעה שגם את הבקבוקים שלהם אי אפשר לטלטל".

אלרעי-פרייס אמרה כי היא מקווה שמבצע החיסונים יתרחב בקרוב ויפתח לכלל האוכלוסייה, אך הדגישה: "אנחנו עדיין במצב של אוכלוסייה בסיכון של מחלה קשה וקריטית ומעל גיל 60 טרם חוסנה - ולכן לא רוצים לפתוח ושצעירים יקבלו חיסון לפניהם. אנחנו עושים הכל כדי להמשיך את הרכבת האווירית של החיסונים כדי להגיע למצב שכל מי שמעל גיל 16 יוכל להתחסן".

חברת צוות בשיבא מקבלת את מנת החיסון השנייה (צילום: מרים אלסטר, פלאש/90 )
מבצע החיסונים: "יש הרבה מחשבות לאיפה לשנע אותם" | צילום: מרים אלסטר, פלאש/90

"יש עדויות שאחרי החיסון השני יש יותר תופעות לוואי", הוסיפה ד"ר אלרעי-פרייס, "אבל הן נמשכות יום יומיים וחולפות. זה מראה שמערכת החיסון פועלת ואנחנו בהחלט מקבלים עוד דיווחים כאלה אבל אין שום עלייה בתופעות לוואי משמעותיות. כל הדיווחים עד עכשיו מראים שאחרי יום יומיים הדבר חולף, אנחנו לא רואים עלייה בתופעות הלוואי".