ממידע שנאסף מאז הגיחה המוטציה הבריטית לחיינו, נראה שמדובר בזן אלים יותר של נגיף הקורונה. אולם לפי מחקר שנערך בבריטניה והתפרסם היום (רביעי), גם לה יש יתרונות: ביחס לנגיף המקורי, פחות חולי קורונה שנדבקו במוטציה דיווחו כי איבדו את חושי הטעם והריח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

רשת "סקיי" הבריטית מדווחת כי לפי המשרד הלאומי לסטטסיטיקה (ONS), התסמינים הללו "הרבה פחות שכיחים" בחולים שנדבקו בזן שהתפתח לראשונה בממלכה. לעומת זאת, הנתונים מגלים כי תסמינים אחרים כמו שיעול, כאב גרון, תשישות, כאבי שרירים, וחום - דווקא נפוצים יותר בקרב הנדבקים בזן זה.

המשרד, שערך מחקר של חודש בקרב הנדבקים השונים בבריטניה, טוען כי בכל הנוגע לכאבי ראש וקושי בנשימה - "אין ראיות" להבדלים כלשהם בין שני סוגי הקורונה. דבר נוסף שהתגלה במחקר הוא שנדבקים במוטציה הבריטית סבירים יותר לדווח על סימפטומים באופן כללי. 

המוטציה הבריטית נוצרה ככל הנראה בספטמבר אשתקד, וההשערה היא כי היא מדבקת כ-50% יותר מהנגיף המקורי. על פי הערכות משרד הבריאות - כ-40% מהנדבקים בקורונה בישראל בגל הנוכחי נדבקו בזן זה.

מניתוח ראשוני שנעשה ב-22 בינואר במשרד הבריאות הבריטי, הוערך כי המוטציה קטלנית יותר בכ-30% בהשוואה לנגיף הקורונה. כמו כן, משרד הבריאות בישראל הודיע השבוע ש-6 מתוך 7 נשים בהיריון שאושפזו במצב קשה נדבקו במוטציה הבריטית. הדבר מחזק את החשש שהווריאנט הזה עלול לגרום לסיכון גבוה יותר מהמחלה. גם ילדים וצעירים נמצאים בסיכון גבוה יותר בעקבות ההתפשטות המהירה של המוטציה.