שר הבריאות יולי אדלשטיין יציע לנתניהו להאריך את הסגר ביותר משבוע לפי מידע שהגיע לידי N12. השניים צפויים לדון הערב (שני) על האפשרויות להורדת התחלואה לקראת הדיון בממשלה, וייתכן שההצעה שתעלה להצבעה היא להאריך את הסגר ב-10 ימים עד סוף ינואר. ההצעה של אדלשטיין נובעת מן הקושי לכאורה להוריד את המספרים, למרות שניכרת מגמה של ירידה בחולים קשה ולמרות שמעל שני מיליון בני אדם התחסנו, חלק משמעותי מהם גם בפעם השנייה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במקביל, מנסים לקדם את האפשרות לאסור את היציאה לחו"ל פרט לצרכים חיוניים ולהרחיב את חובת הבידוד במלוניות לחוזרים ממדינות נוספות פרט לברזיל ולאמירויות. נציין כי הכניסה לארץ דרך נתב"ג נחשבת לאחת ממחוללות התחלואה, או לכל הפחות ממייבאות התחלואה הגדולות, ובשל קשיים פוליטיים לא התקבלה עדיין החלטה בנושא.

שר הבריאות יולי אדלשטיין בביקור במרפאת כללית בנצרת
אדלשטיין. גם בעוד 10 ימים נהיה בסגר

גורמים משפטיים ופוליטיים התווכחו היום בנוגע לנטילת ה'אשמה' שבגינה כל כך הרבה חולים הגיעו לארץ דרך נמל התעופה. בלשכת שר הבריאות האשימו גורמים משפטיים בעיכוב ההחלטות, בעוד שגורמים משפטיים טענו את ההפך. במשרד המשפטים טוענים כי אכן יש בעיה לחייב בבדיקה את הנוחתים בנתב"ג משום שלא ניתן להכריח אותם לבצע בדיקה במקום. וכרגע השרים מעוניינים לחייב את המגיעים לבצע את הבדיקה בארץ המוצא, קרי לפני העלייה למטוס בחזרה לישראל. לאפשרות השנייה לא הייתה התנגדות במשרד המשפטים. 

הבוקר אמר אדלשטיין ברשת ב' כי את ההשפעה של החיסונים נוכל להרגיש רק בהמשך משום שכל התהליך לוקח זמן, ובמהלכו יש גם הדבקות. 1,130 בני אדם מאושפזים לדבריו בבתי החולים וזה "הנתון היחיד שלא משקר", והוא חמור. 

אדלשטיין תקף את חולדאי על כוונתו לפתוח את מוסדות התרבות בשבוע הבא, הוא כינה אותו "פוליטיקאי קטן שמדשדש בסקרים", והבהיר כי בעוד 10 ימים עוד נהיה בסגר ודבר לא ייפתח, "גם לא מיד אחרי שנצא ממנו". לדבריו, "אמרנו מראש שטיפסנו על הר שיהיה קשה לרדת ממנו". 

קורונה, ישראל, בית חולים, חולים, רופא (צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90 )
עומס בבתי החולים | צילום: תומר נויברג / פלאש 90, פלאש/90

הבוקר עדכן משרד הבריאות כי ביממה החולפת אובחנו בישראל 5,616 בני אדם כחולים בנגיף הקורונה. על אף שמדובר במספר נמוך יחסית לגל הנוכחי, שבו נחצה בשבוע שעבר רף ה-9,000 מאומתים ליום במשך 4 ימים ברציפות – והוא נובע מירידה במספר הבדיקות שבוצעו. מדובר ב-63,516 בדיקות קורונה בלבד, בהשוואה ל-124,797 הבדיקות שבוצעו בחמישי שעבר.

בעוד שאחוז החיוביים עמד אתמול על 7.2%, בתוך יממה הוא כבר זינק ל-9.1% (עם זאת יש לציין כי משום שמדובר במספר בדיקות נמוך, ייתכן שבדקו הרבה יותר חולים ולכן אחוז החיוביים עלה). עם זאת מדובר באחוז החיוביים הגדול ביותר מאז עליית הגל השלישי. יחד עם הצמצמום במספר הבדיקות שנעשו, נתון גבוה זה עלול להשפיע לרעה על סיכויי היציאה מהסגר בשבוע הקרוב.