המשק חוזר לחיים: פעימת ההקלות השלישית יוצאת הבוקר (ראשון) לדרך - עם פתיחת שורה ארוכה של ענפים, הפתיחה הנרחבת ביותר מאז הקיץ שעבר. מסעדות ייפתחו לישיבה בפנים, אולמות האירועים יורשו להכיל מאות חוגגים והלימודים בחטיבות הביניים יחזרו. כל הפרטים על הפתיחה הבוקר

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אמש אישרה הממשלה את המתווה המלא והמעודכן. המהלך התעכב במהלך כל סוף השבוע, והמסעדנים וגופי החינוך ביקרו את העיכוב שמקשה לדבריהם על החזרה ל"שגרה בצל החיסונים". התקנות שאושרו יהיו בתוקף עד ליום שבת, 20.3.21, חוץ מתקנות החינוך שבתוקף עד יום שבת, 3.4.21.

על פי הסיכום שהושג, מסעדה תוכל לתת שירות תוך שמירת מרחק של 2 מטר בין השולחנות, עד 100 איש בפנים ועד 100 איש בחוץ. בנוסף, רק מתחסנים ומחלימים יורשו לקבל שירות בתוך המסעדה. הקלות בשורת תחומים אושרה ברגע האחרון, שעות לפני הפתיחה. גם במערכת החינוך תהיה מחר פתיחה נוספת: לימודים בכיתות ז'-י' בערים ירוקות, צהובות וכתומות גבוליות.

חובת הבידוד במלוניות תבוטל הלילה מחצות. במשרד הבריאות אישרו את הדברים. פיקוד העורף נערך לשחרור מהמלוניות: מבקשים ממנהלי המלוניות לפעול בנוהל מסודר, ללא תורים בלובי, לפנות את כל המלונות מירושלים לתל אביב.

למרות שחובת הבידוד הסתיימה הלילה (בין שבת לראשון) בחצות, ישנם אנשים שנשארו במלונות עד הבוקר. הסיבה: חלק מהם השאירו בחניה של נתב"ג את רכביהם, ורק בשעות הבוקר יצאו שאטלים מהמלונות לכיוון נמל התעופה.

מסעדה בתקופת הקורונה (צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש 90)
מסעדות: גם לא מחוסנים יוכלו לקבל שירות בחוץ | צילום: Miriam Alster Flash90, פלאש 90

כפי שפרסמנו ביום חמישי, עד 5% מהמשתתפים באולמות אירועים יוכלו להיכנס בהצגת בדיקת קורונה שלילית. זה יאפשר גם לילדים וללא מחוסנים להיכנס לשמחות. התיקון הוכנס בעקבות הסכמות בין יו"ר ועדת חוקה בכנסת, ח"כ יעקב אשר, לבין שר הבריאות אדלשטיין.


המתווה המלא

הקלות בהתקהלות ובתנועה: 

תותר התקהלות של 20 איש במבנה סגור ו-50 בשטח פתוח.

במקום הפועל בתו ירוק ניתן יהיה להכניס תינוק מתחת לגיל שנה.

תהיה אפשרות לקבלת קהל במקומות שבהם ניתן לקבל קהל לפי התקנות, גם בעבור שירות שאינו חיוני, ובלבד שמדובר בשירות שלא ניתן לספק מרחוק או באופן מקוון.

התו הירוק יחול גם על משתתפי ניסוי החיסון של המכון הביולוגי.

תבוטל הגבלת הנוסעים ברכב פרטי.

תבוטל החובה לבצע תשאול או מדידת חום בכניסה למקום ציבורי ועסקי.

חינוך

תלמידי כיתות ז'-י' יחזרו ללמוד באותם אזורים שבהם מתקיימים הלימודים ליתר הכיתות - אזורים ירוקים, צהובים וכתומים גבוליים, שציונם הוא 7 לכל היותר ושיעור המחוסנים בהם בגילי 50+ הוא 70% ומעלה.

אושרה פתיחת מוסדות להשכלה גבוהה, מוסדות הכשרה ומוסדות תורניים לתלמידים בעלי תו ירוק בלבד. התנאים: עד 300 איש ולא יותר מתפוסה של 75%, הפרדה של 4 מטרים לפחות בין המרצה לתלמידים. תלמידים ללא תו ירוק ילמדו מרחוק. הקנס על הכנסת אדם ללא תו ירוק: 5,000 שקלים.

תלמידים חוזרים לבית הספר אחרי הסגר (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
תלמידים חוזרים לבית הספר אחרי הסגר | צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

פנימיות עד גיל תיכון יוכלו לפעול במסלול "הפתוח" או "הסגור", בדומה לפנימיות על תיכוניות.

הגבלת ההשתתפות בקורסים והכשרות מעשיות לבגירים תעלה ל-20 משתתפים במקום 10.

ברשויות ואזורים ירוקים, צהובים וכתומים גבוליים תתאפשר פעילות חוגים לילדים, ובתנועות הנוער ניתן יהיה לפעול בקבוצות קבועות של עד 50 בשטח פתוח.

טיולים חד-יומיים - יתאפשר טיול גם במבנה, ולא רק בשטח פתוח.

יתאפשרו לימודים של כיתות א' עד ו', וי"א-י"ב במוסדות חינוך שבהם התקיימה בשבוע האחרון תוכנית "מגן חינוך".

אולמות וגני אירועים

הגבלת התקהלות: תפוסה של עד 50% ולא יותר מ-300 איש.

כניסה תותר לנושאי תו ירוק.

עד 5% מהמשתתפים יוכלו להיכנס בהצגת תוצאות בדיקה שלילית. בעל האולם יחויב לקבוע מנגנון שיוודא שאין חריגה מ-5%.

אולם אירועים עין חמד (צילום: אילן מור)
גני האירועים: עד 300 איש | צילום: אילן מור

מסעדות:

ישיבה בפנים – לבעלי תו ירוק בלבד, כלומר מחוסנים ומחלימים. הגבלת כמות: עד תפוסה של 75% ולא יותר מ-100 איש. ישיבה בחוץ – אין חובה להציג תו ירוק. הגבלת כמות: עד 100 איש.

שמירת מרחק של לפחות 2 מטר בין שולחן לשולחן ומינוי סדרן שתפקידו להקפיד על שמירת המרחק.

ברים: שמירת מרחק של 2 מטר ולפחות כיסא ריק בין האנשים, למעט אלה שמתגוררים יחד.

מלונות:

ניתן להפעיל את חדר האוכל. הגבלת כמות: עד 50% תפוסה ולא יותר מ-300 איש.

כ-50% מהמלונות בישראל ייפתחו לקראת פסח. הכניסה למלונות מותרת לאורחים שיציגו תעודת מחלים או מחוסן. בנוסף, ילדים מגיל שנה ועד 16 יורשו להיכנס עם בדיקת קורונה שלילית שנערכה 48 שעות לפני ההגעה.

אירועי תרבות, ספורט וקיום כנסים:

עד 500 במקום סגור ועד 750 איש בשטח פתוח.

באולם או אצטדיון עם יותר מ-10,000 מושבים: עד 1,000 איש במקום סגור ועד 1,500 איש במקום פתוח.

מכירת הכרטיסים תתבצע מראש בלבד, הישיבה תהיה במקומות מסומנים וניתן לעמוד בסמוך למושב. בנוסף, לא ניתן לקיים אירוע או הופעה בעמידה וללא מקומות ישיבה מסומנים. האירוע יתקיים ללא ריקודים, ללא מכירה והגשה של מזון ושתיה. נוסף על כך, חל איסור אכילה במקום וכן חובת שמירת מרחק.

בתי תפילה:

בית תפילה בתו ירוק - עד 50% תפוסה לפי מספר המושבים הקבועים ואם אין מושבים קבועים לפי יחס של אדם לכל 7 מ"ר, ובכל מקרה לא יותר מ-500 אנשים. ללא תו ירוק - עד 20 בפנים ו-50 בחוץ.

אטרקציות תיירותיות ייפתחו במתווה התו הירוק, למעט אטרקציות שמנכ"ל משרד הבריאות יאשר פתיחתן גם ללא נושאי תו ירוק.

פתיחת בתי הכנסת (צילום: בית כנסת שירת נפתלי אלעד)
בתי כנסת: עד 50% תפוסה תחת התו הירוק | צילום: בית כנסת שירת נפתלי אלעד

קנסות: 5,000 שקלים על הפרת הנחיות

כניסה ויציאה לישראל וממנה

בוטל האיסור על כניסת ישראלים למדינה, למעט הגבלות על כניסה דרך מעבר יבשתי. המשמעות היא שכל אזרח ישראלי או תושב קבע יוכלו להיכנס לישראל. עם זאת, המכסה המקסימלית של כניסה לישראל תהיה עד 3,000 איש ביום, ותגיע עד למספר זה באופן מדורג בהמשך השבוע בהתאם לתוכנית משרד התחבורה.

בשלב הראשון תותר כניסה של עד אלף איש. חובת הבידוד במלוניות תבוטל ובמקומה תתבצע אכיפה מוגברת של משטרת ישראל בכל הנוגע לחוזרים מחו"ל ששוהים בבידוד ביתי.

יוחרגו טיסות ייעודיות של עולים שלא ניתן לדחות את עלייתם, עובדים זרים חיוניים וספורטאים מקצועיים ממכסת הנכנסים לישראל. הכניסה ממעברים יבשתיים: ממעבר נהר הירדן - תתקיים עד פעמיים בשבוע. מעבר טאבה - ייפתח חד-פעמית לנכנסים ממצרים, ששהו שם עד יום רביעי, 3.2.21. מחזיקי תעודת מחלים או מתחסן יוכלו לצאת מישראל באופן חופשי, מלבד דרך מעבר טאבה שיהיה סגור.

ליעדים אליהם ומהם יתקיימו טיסות ציבוריות (ניו יורק ופרנקפורט), יתווספו גם פריז, לונדון, קייב, טורונטו והונג קונג. מפעיל אווירי יחויב להעביר למשרד הבריאות רשימת נוסעים לצורך חקירה אפידמיולוגית לפי דרישת המשרד. אם לא תועבר הרשימה במועד הדרישה, המפעיל האווירי ייקנס בגובה של 5,000 שקלים. 

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, התייחס אתמול בריאיון ל"סדר עולמי" על המתווה לפתיחת המסעדות שהושג ואמר: "גובשו תקנות, הניסוחים המשפטיים אמורים להסתיים, וזה יעלה להצבעה ממש במוצאי שבת, אני מניח. זה כורח הנסיבות, הדברים נמשכים כשמתחילים לדקדק בקוצו של יוד".

עוד ציין פרופ' לוי כי משרד הבריאות דרש "גם בפעם הקודמת מרחק של שני מטרים בין השולחנות, גם אם זה מפחית את כמות הנוכחים". לדבריו, "אנחנו חושבים שזה המרחק הנכון בהביננו את דרכי ההדבקה של הנגיף". בהמשך הריאיון הוא התנגד לאמירה שמשרד הבריאות מפחיד את הציבור עם מסרים שונים. "אין פאניקה", הוא הדגיש. "אנחנו לא משדרים פאניקה".

"אנחנו הולכים ומגיעים לחסינות עדר, אבל אנחנו עדיין לא שם", הוסיף מנכ"ל משרד הבריאות. "המחלה הקשה, בטח בקרב המבוגרים, היא בירידה". על השאלה שרבים שואלים, אם בעתיד נוכל לוותר על המסכות, השיב: "ככל שנלמד יותר - ייתכן שבבוא הזמן לאחר שנשיג חיסוניות עדר אולי נוכל ללכת בלי המסכות".

פרופ' לוי התייחס גם לדיון הציבורי סביב השאלה אם ראוי לכפות על אנשים להתחסן נגד קורונה. לדבריו, "לא כופים על אף אחד להתחסן, אנחנו מונעים פעילות מסוימת כדי להפריד בין מחוסנים ללא מחוסנים. אני קורא לאנשים, גם נשים בהיריון, להתחסן".

בהכנת הידיעה השתתפו: קרן מרציאנו, עמליה דואק, ערד ניר, דפנה ליאל, לי אברמוביץ'.