מסתמנת בלימה בתחלואה: אחרי חודשיים רצופים של עלייה במספר המאומתים היומי בישראל, פרופסור ערן סגל אמר אמש (רביעי) במהדורה המרכזית כי כי מסתמנת עצירה בהדבקה. לפי הנתונים, מספר המאומתים והמאושפזים מתחיל לרדת ומקדם ההדבקה (R) הגיע היום ל-1. המגמה הזו צפוייה להימשך, וההערכה היא כי בשבוע הבא נתחיל לראות ירידה במספרים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לדעתו של פרופסור סגל, הממשלה קיבלה החלטה נכונה על הארכת הסגר ב-9 ימים ולא בשבועיים. באופן זה ניתן יהיה לשקול אם להאריך שוב, או - אם התרחישים האופטימיים יחסית יתממשו להסתפק בימים האלה. 

בנוגע למגזר החרדי, שם התחלואה לנפש גבוהה פי 6 משאר האוכלוסייה, פרופ' סגל אמר כי חלקה של המוטציה הבריטית הוא משמעותי ביותר. הוא הוסיף כי במשך חמישה שבועות רצופים מספר החולים במגזר הכפיל את עצמו בכל שבוע. ההסבר לעלייה החדה הוא ההערכה שיותר מ-50% מהחולים במגזר נושאים את הזן הבריטי והמדבק יותר, זאת לעומת 30% מכלל האוכלוסייה.

לחסן בכל הכוח: אסטרטגיית היציאה של ישראל, בדומה למדינות נוספות, היא החיסונים. לדבריו של סגל השפעת החיסונים על התחלואה והתמותה היא לא פחות מדרמטית.

השפעת החיסונים על התחלואה והתמותה (צילום: N12)
השפעת החיסונים על התחלואה והתמותה | צילום: N12

בקצב של 7,000 מאומתים ביום, אילולא החיסונים, פרופ' סגל מעריך שהמדינה הייתה מגיעה בסופו של דבר ל-60 מתים ביום ו-166 חולים קשה. לעומת זאת, בנתון של 80% מתחסנים בקבוצת הסיכון ההערכה היא שנגיע ל-22 מתים ביום ו-63 חולים קשה. המצב אליו כדאי לשאוף הוא להגיע ל-95% בקבוצות הסיכון. במקרה כזה בקצב של 7,000 מאומתים ביום הצפי הוא שיהיו 10 מתים ביום ו-29 חולים קשה.