למרות הידע המקצועי והנגישות לחיסונים זמינים – ישנם לא מעט אנשי צוות רפואי שבחרו לחכות עם ההתחסנות נגד נגיף הקורונה, ועדיין ממשיכים לעבוד. בממוצע, עשרה אחוזים מהרופאים והרופאות ועשרים אחוזים מאנשי הסיעוד והמטפלים הקליניים למיניהם עדיין לא התחסנו נגד קורונה. השאלה המתבקשת – מה גורם לאנשים בעלי השכלה רפואית ורקע רפואי לקבל החלטה כזאת?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתבות נוספות ב-N12:

"המכנה המשותף שלהם שזה בדרך כלל אנשים צעירים ומאוד בריאים שהסיכוי שהקורונה תעשה להם מחלה משמעותית הוא מאוד קטן, ומצד שני אנשים שקצת חוששים ממה יכולות להיות ההשלכות רחוקות הטווח של החיסון, שאנחנו עדיין לא יודעים" ענה לשאלה ד"ר איתי פסח, מנהל בית החולים לילדים ספרא בשיבא תל השומר. "אני מבין אותם אך מאוד לא מסכים איתם – כי אני רואה מה התחלואה בקורונה יכולה לעשות".

אנשי הצוות הרפואים שלא מתחסנים (צילום: החדשות 12, החדשות12)
ד"ר איתי פסח, מנהל בית החולים לילדים ספרא בשיבא תל השומר | צילום: החדשות 12, החדשות12

כמה אנשי צוות שהסכימו להתראיין ל-N12 שיתפו בסייגים העומדים למולם. ד"ר עלי זועבי, מתל השומר, טען כי "זה לגיטימי והגיוני לחשוב, להמתין לעוד מידע ולעוד נתונים שתומכים ביעילות החיסון". שרון כרמי, סטא'זר בפיזיותרפיה, גם הוא מתל השומר, שיתף בחששותיו: "יש פה ניסוי שאף פעם לא נוסה שאושר בתקנות לשעת חירום. אנשים עדיין לא מתו פה ברחוב, אז אני לא בדיוק יודע עד כמה זה שעת חירום".

רבים במערכת הבריאות הציבורית טוענים כי הם מבינים את הבחירה שלא להתחסן, אך לא מסכימים איתה. ככל שעוברים הימים ומבצע החיסונים צובר תאוצה, נדמה שהסובלנות לחששות ולהיסוסים מפני ההתחסנות הולכת ונגמרת. כך למשל, הודיע פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל הדסה, כי אנשי צוות רפואי שמסרבים להתחסן לא יוכלו יותר לטפל בחולים בשל החשש שידביקו אותם חלילה.

"אני רוצה שהמטופלים שמגיעים אליי יהיו בטוחים שהם נכנסים לסביבה ירוקה, של מישהו מחוסן ואני לא מסכן אותם", אמר ד"ר זאב פלדמן, יו"ר איגוד הרופאים עובדי המדינה. "ככה אני מצפה מכל נותן שירות – החל מהגננת, דרך המורה, הספר והקוסמטיקאית וגם אנחנו הרופאים צריכים לעשות את זה".