שיעור הבדיקות החיוביות ביממה האחרונה ירד מעט ל-9% - אך הנהלת בתי החולים הציבוריים ממשיכה להזהיר מפני קריסה. 400 רופאים, אחיות ואנשי צוות רפואה הפגינו היום (חמישי) מול משרד האוצר על קריסת 7 בתי חולים ציבוריים: הדסה, שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת. פרופ' זאב רוטשטיין, מנכ"ל בית החולים הדסה – שם נרשם העומס הגדול ביותר – הגיע הבוקר (חמישי) למאהל המחאה ואמר: "אני לא מתכוון לוותר". עשרות מפגינים יצאו לצעדה בירושלים והחלו בחסימת כבישים באזור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במקביל להפגנה בירושלים, מנהלי בתי החולים פנו למנכ"ל מד"א אלי בין וביקשו שאמבולנסים של הארגון לא יופנו אליהם: "בעקבות מחסור חמור בציוד ותרופות, הרינו להודיעך כי החל מיום א' 24.1.2021 בשעה 06:00, לא ניתן יהיה להפנות אלינו כלל אמבולנסים וחולים שאינם מוגדרים כזקוקים לטיפול מציל חיים, לרבות מקרי קורונה".

על פי הנתונים מבתי החולים ברחבי הארץ, המרכז הרפואי הדסה עין כרם הינו העמוס ביותר בארץ. גם בשערי צדק וסנט ג'וזף בירושלים, בתי החולים האנגליים בנצרת ובמעייני הישועה, נרשם עומס גבוה במיוחד. בראש הרשימה, נמצאים בתי החולים שלוקחים חלק במחאה המתמשכת מול משרד האוצר. מנכ"ל בית החולים פרופ' זאב רוטשטיין הצטלם הבוקר במאהל המחאה ואמר שהוא לא מתכוון לוותר.

מחאת בתי החולים הציבוריים
מחאת בתי החולים הציבוריים
"מה כבר ביקשנו, שיורידו לנו את הירח?", אמר פרופ' זאב רוטשטיין. "אנחנו רוצים לתת טיפול לאנשים שזקוקים לעזרתנו. הצוות הרפואי מחזיק בציפורניים חלק מהמטופלים בחיים ואנחנו עומדים כאן כמו פושטי יד. בושה גדולה למי שיודע שאנחנו כאן - ולא מונע את זה. במקום לעשות דברים מועילים ולהציל חיים, אנחנו יושבים פה באוהל מיום ראשון. תנו לנו לחזור למקום הטבעי שלנו, לבתי החולים. הציוד שלנו הולך ואוזל, התרופות הולכות ונגמרות, ולאט לאט אנחנו מפסיקים לעשות יותר ויותר פעולות".
מנכ"ל בית החולים הדסה, פרופ' רוטשטיין, מחוץ למאהל
מנכ"ל בית החולים הדסה, פרופ' רוטשטיין, מחוץ למאהל

מנכ"ל בית החולים לניאדו, פרופ' נדב חן, אמר הבוקר: "מצבנו רק הולך ומחמיר. בושה שהגענו ליום הזה. נותנים לנו פלסטרים וחוסמי עורקים אבל לא נותנים פתרון. מחפשים לטאטא אותנו מתחת לשטיח - כשאנחנו עושים עבודת קודש אבל מופלים לרעה. לבתי חולים קורסים לא נותנים? מי עוד צריך את זה יותר מאיתנו עכשיו? אתם צריכים להתנצל שאנחנו פה! יש עולם מקביל שנמצא כאן מעלינו, נראה להם שהכול בסדר. מה קורה מחר בבוקר? אם זה לא ייפתר עכשיו - הבעיה תחזור".

מנהל בית החולים האנגלי בנצרת, פרופ' פהד חכים, הגיע גם הוא למחאה: "כולנו צריכים להיות עכשיו בבתי החולים להציל חיים. זה מראה מבייש למדינת ישראל. מבייש את הצוותים הרפואיים, לא ייתכן שיש אטימות של שר אוצר שנותן לבתי החולים להירקב. אתה תהיה חתום על סגירת 7 בתי חולים במדינת ישראל. אי אפשר לבקש מבתי חולים לקבץ נדבות. די, נחנקנו כבר".

"אני קורא לראש הממשלה ושר האוצר, רדו ושבו איתנו חצי שעה ונפתור את העניין הזה", אמר פרופ' עופר מרין, מנכ"ל שערי צדק. "לא ייתכן ששבעה מנהלי בתי חולים נמצאים כאן יום אחרי יום. אנחנו רוצים להיות עם החולים, בשביל זה אנחנו קמים בבוקר ואני מתבייש שאני צריך להיות פה".
 
מנהלי בתי החולים הציבוריים בהפגנה מול משרד האוצר
מנהלי בתי החולים הציבוריים בהפגנה מול משרד האוצר
 
"אנחנו דורשים שוויון בין ירושלים, נצרת, בני ברק נתניה לתל אביב וחיפה", הוסיף מנהל בית החולים הצרפתי בנצרת ד"ר נאיל אליאס. "2 מיליון התושבים שלנו לא שווים פחות. ראש הממשלה נתניהו אתה חייב להתערב, אנחנו לא רוצים לפגוע במטופלים. פקידי האוצר מובילים אותנו לסגירה".
 

כבר יותר משבוע שעובדי ומנהלי בתי החולים הציבוריים מפגינים מול משרד האוצר בירושלים במחאה על היעדר תקצוב מתאים וחוסר בשוויון מול בתי החולים הממשלתיים. ביום שני האחרון התייחס ראש הממשלה נתניהו למחאה ואמר: "אני קשוב לקובלנות של בתי החולים - נדאג להם ונעזור להם. מערכת הבריאות בישראל היא מהטובות בעולם, יש עוד כברת דרך ללכת אבל אנחנו בדרך הזאת".