בשורות חיוביות עולות מתוצאות מחקר שפורסם הלילה (בין רביעי לחמישי) בכתב העת המדעי היוקרתי Sicence. מחלימים מקורונה שפיתחו בגופם נוגדנים לנגיף, יהיו מחוסנים באופן טבעי לתקופה של כחמישה חודשים. גם אחרי חמישה חודשים, התגלו "ירידות קלות" בלבד בכמות הנוגדנים שנוצרו בגוף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המחקר המקיף התבצע בבית החולים "הר-סיני" שבמנהטן, ארה"ב, במהלכו נעשו בדיקות סרולוגיות לאיתור נוגדנים בגוף לאלו שהחלימו מקורונה. הסיבה המקורית לבדיקות הייתה כדי לגייס מתנדבים לתרומות פלזמה לחולים, ובזכות זאת, עד ה-6 באוקטובר נבדקו יותר מ-70 אלף מחלימים, מתוכם בקרב יותר מ-30 אלף נמצאו נוגדנים לנגיף. ניתוח הנתונים הראה שהנוגדנים בגופם נשארו למשך תקופה של חמישה חודשים.

מהמעקב שנעשה אחר המחלימים שנבדקו התגלה כי לאחר תקופה של לפחות שלושה חודשים - נראתה יציבות במספר הנוגדנים שנמצאו בדם. רק לאחר חמישה חודשים - נצפו "ירידות קלות" בעוצמת הנוגדנים שנותרו בדם. החוקרים מציינים כי בכוונתם להמשיך את המעקב אחר הקבוצה לפרק זמן ארוך יותר.

"עדיין לא ברור עם הידבקות בנגיף covid19 מגן על בני אדם מפני הדבקה מחודשת ולמשך כמה זמן", כותבים החוקרים, "ככל הידוע על נגיפים מקבוצת הקורונה - נוגדנים אנושיים יכולים להימשך שנים ולספק הגנה מפני הדבקה מחודשת או לחילופין החלשת תסמיני המחלה במקרה של הידבקות מחדש".

פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת ובקרת זיהומים בשיבא, התייחסה לתוצאות המחקר בשיחה עם N12: "המחקר מחזק את הנתונים שנצפו גם במחקר שנעשה בבית החולים שיבא. ברור לנו שהנוגדנים לא יחזיקו מעמד להגנה על הנדבקים לנצח - אבל העדויות הללו בהחלט משמחות ומחזקות את העובדה כי הנוגדנים מגנים ויכולים למנוע מחלה נוספת לתקופה של כחמישה חודשים. אלו המסקנות שעולות מתוך הנתונים שידועים לנו בשלב זה, וייתכן שבעתיד נגלה שהתקופה אף ארוכה יותר. בתוך כך חשוב להדגיש: לא כל הנדבקים בקורונה מפתחים בהכרח נוגדנים לנגיף".