פרסום ראשון: בשבוע האחרון אושפזו בטיפול נמרץ שלושה ילדים אחרי שכבר החלימו מהמחלה בשל תסמונת לבבית נדירה כשאחת מהם במצב קשה. חוץ מהם, אמש (ראשון) פרסמנו בתוכנית חיסכון שעוד ארבעה ילדים שחלו בקורונה לפני כחודשיים אושפזו לפני כשבועיים כשהם סובלים מתסמינים זהים. כולם תחת מעקב, אחד עדיין מאושפז במצב בינוני. אביה של אחת המאושפזות: "קשה מאוד לראות את הילד בצורה כזאת".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מדובר בארבעה ילדים שסבלו מקורונה לפני כחודשיים. הם לא היו עם תסמינים, ובכל זאת לפני כשבועיים הם הגיעו כל אחד לבית חולים אחר, עם תסמינים מאוד קשים של בחילה, הקאות, וגם תסמינים נוספים שבעצם מעידים על התסמונת הנדירה הזאת.

הקטנה ביותר מביניהם היא רק בת שנה וחודשיים - התסמונת הזו אפילו פוגעת בתינוקות. חלק מהארבעה החלימו, אך חלקם עוד סובלים מתסמינים ונמצאים במעקב. אחד מהם עדיין מאושפז במצב בינוני בבית חולים שערי צדק.

המאושפזים משבוע שעבר - בת 10 במצב קשה

אמש שוחחנו עם אביה של אחת משלושת הילדים שמאושפזים בבית חולים קפלן משבוע שעבר. אצל חלקם ניכר שיפור במצב, אבל עדיין יש בת 10 שמאושפזת במצב קשה בטיפול נמרץ. אביה של נועה בת ה-9 שמאושפזת שם, יוסי בטשווילי, סיפר איך הכל התחיל: "ביום רביעי לפני שבוע וחצי - היה לנו בבית חום מאוד גבוה, קרוב ל-40 מעלות כבר, וזה נמשך 3 ימים ואשתי ראתה שזה פשוט לא חום רגיל, זה לא שפעת רגילה כמו שהיה לה קודם, זה משהו מעבר לזה".

בטשווילי תיאר שלאחר שיחה של אשתו עם רופא של כללית דרך האינטרנט הם הגיעו ישירות למיון. הוא סיפר שכעת "ממש הכל כואב לה, כל נגיעה. ממש כאבים איומים", ושיתף בקושי שלו: "קשה מאוד לראות את הילד בצורה כזאת".

פרופסור בליצר: "צריך ללמוד את הנתונים"

כל נושא אשפוזי הילדים עדיין לא מובן באופן מלא אצל רוב הציבור. עד כמה צריך לחשוש מהתסמונת הזאת? על פי ראש מערך החדשנות של שירותי בריאות כללית פרופ' רן בליצר עוד מוקדם לבוא ולקבוע מסמרות. "גם כשדווח במדינות אחרות על התסמונת הזאת היא מאוד מאוד נדירה", הסביר.

פרופ' רן בליצר (צילום: החדשות12)
"עדיין בשלב הזה עוד מוקדם להתחיל ולקבוע מסמרות". פרופ' בליצר | צילום: החדשות12

"צריך גם לזכור שאם נסתכל אחורנית מתחילת האירוע ועד עכשיו - הרבה מאוד ילדים בישראל נדבקו בקורונה ולא ראינו תסמונות דומות, אז אני חושב שעדיין בשלב הזה עוד מוקדם להתחיל ולקבוע מסמרות", טען פרופ' בליצר. "צריך ללמוד את הנתונים, צריך לחקור את זה באופן מסודר ואז נוכל להגיד משהו מדויק".