הולכים קדימה או אחורה? בשל ההפרות הבוטות של הנחיות הקורונה בתקופה שמאז היציאה מהסגר, גורם בכיר במשרד הבריאות אומר הערב (שלישי) כי במשרדו צופים שבעוד שבוע עד עשרה ימים - תהיה עלייה משמעותית בתחלואת הקורונה בישראל. במצב כזה, מסביר הגורם, הקלות נוספות כמו גם פתיחתה המחודשת של מערכת החינוך - נמצאות בסכנה ממשית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ייתכן והדיון הרם שמתנהל בימים האחרונים סביב מתווה החזרה לשגרת הקורונה של מערכת החינוך לא רלוונטי בכלל, זאת בעיקר בשל החשש במשרד הבריאות ובממשלה מעלייה משמעותית בתחלואה. בסביבת ראש הממשלה כבר התחילו לדבר השבוע על עוצר לילי, שוב, במקרה שתהיה עליה בתחלואה. על פי המידע שהגיע לידינו, מדובר על עוצר שיתבצע בין השעות חצות לחמש בבוקר, כשהמטרה העיקרית היא למנוע שמחות ומפגשים חברתיים מרובי משתתפים.

מוקדם יותר היום הפרויקטור גמזו התייחס לנתונים המעודדים, אולם בדומה לחשש של שאר הגורמים שמפחדים משחזור העליה בתחלואה אחרי הגל הראשון, הסביר כי אסור להיות שאננים. "המצב טוב. אנחנו מתקרבים לשיעור חיוביים רצוי", אמר. "אבל זה לא אומר שיש מצב של זריקת הרגעה. צריכים להמשיך לנהל את התחלואה בכל הערים".

פרופסור גמזו (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
גמזו: "המצב טוב אבל זה לא אומר שיש מצב של זריקת הרגעה" | צילום: דוד כהן, פלאש/90

גמזו סיפר שצוותו החל לזהות התנהגות מסוכנת מצד אוכלסויות מסויימות שחזרו כביכול לשגרה. "אנחנו מזהים מספר נסיונות ושינויים והתנהגויות בכמה יישובים, בהם יש חזרה להתקהלויות ולמסיבות. אנחנו מתנגדים לכך. העברנו למשטרה שעליהם לזהות ולאכוף. מה שמניע את התחלואה אלו האירועים ההמוניים".

רוב החולים שאותרו אתמול - מחוץ לאזורי ההתפשטות

בתוך כך, משרד הבריאות פרסם כי ביממה האחרונה התגלו בישראל 1,481 חולים חדשים. בכך, עלה מספר המאומתים מאז תחילת ההתפרצות ל-305 אלף בני אדם, 22 אלף מתוכם עדיין חולים פעילים. 616 חולים מאושפזים בבתי החולים במצב קשה, 234 מונשמים ו-2,278 חולים נפטרו בשל סיבוכים של הנגיף.

שיעור החיוביים עדיין ממשיך להיות נמוך ואתמול עמד על 3.7%. עם זאת, רוב החולים שאותרו אתמול, 1,162 במספר, הם חולים מחוץ לאזורי ההתפשטות, כך שייתכן וההקלה שמורגשת בקרב הציבור הישראלי עדיין מוקדמת. ירושלים עדיין בראש טבלת החולים הפעילים, אחריה לפי הסדר נמצאות בני ברק, תל אביב שחזרה למקום ה-3, אשדוד, מודיעין עילית, נתניה ופתח תקווה. בבתי החולים הדסה עין כרם ואיכילוב אחוז התפוסה של מיטות החולים עבר את ה-100%.