משרד הבריאות עדכן הבוקר (שישי) כי שיעור החיוביים שאובחנו אתמול הוא הנמוך ביותר מזה כארבעה חודשים. 630 ישראלים אובחנו כנשאים של הנגיף אתמול, 410 חולים מאושפזים במצב קשה, 190 מונשמים. מאז תחילת ההתפרצות בישראל נפטרו 2,511 בני אדם כתוצאה מסיבוכי הנגיף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מתוך יותר מ-35 אלף בדיקות לגילוי חולי קורונה חדשים, 1.8% בלבד יצאו חיוביות. על פי נתוני משרד הבריאות, הפעם האחרונה שבה שיעור החיוביים היה דומה לאתמול - הייתה רק ב-18.6, כלומר זהו הנתון הנמוך ביותר מזה כארבעה חודשים. גם מספר החולים קשה נמצא בירידה מתמדת כשרק בתחילת השבוע הוא עמד על 610 חולים המאושפזים במצב קשה.

בתוך כך, מספר החולים הפעילים בישראל עומד 11,254 בני אדם. ירושלים עדיין מובילה את טבלת החולים הפעילים שם יש נכון להבוקר 1,714 חולי קורונה. תל אביב מיד אחרי הבירה, עם 472 חולים. במקום השלישי נמצאת בני ברק שם מספר החולים הפעילים ירד משמעותית ועומד כעת על 449. אחריה לפי הסדר, אשדוד, נתניה, חיפה, חולון ופתח תקווה.

נתון מדאיג יותר הוא החולים הפעילים ביחס ל-10,000 בני אדם. מג'דל שמס נמצאת בראש הטבלה שמדאיגה מאוד את הממשלה, שם יש 96 חולים לכל עשרת אלפים תושבים. אחריה נמצאת בועיינה-נוג'ידאת עם 60 חולים, מסעדה עם 56, רומת הייב עם 52, חורפי עם 44 ובענה וכפר חב"ד עם 39 חולים לכל עשרת אלפים תושבים.

משרד הבריאות ובפרט פרויקטור הקורונה היוצא, פרופסור רוני גמזו, הביעו חשש מהתפרצות חוזרת במגזר הערבי והחרדי, שנובעת בעיקר בשל הפתיחה המחודשת של מערכות החינוך וחזרתן של החתונות. גמזו הסביר מוקדם יותר השבוע שכדי להבין טוב יותר האם המגפה נמצאת בשלבי בלימה יש להסתכל על השינויים במגמות התחלואה ולא במספרים האבסולוטיים. כך למשל, זוהתה עלייה במגמת התחלואה בקרב החולים הבינוני-קשה במגזר הערבי, זאת בעוד במגמה הארצית המצב היה חיובי הרבה יותר.