הקורונה הנפשית: בסקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אשר נועד לבדוק את החוסן הלאומי, נמצא כי 42% מהנשאלים, בני 21 ומעלה, ענו כי הם חשים לחץ וחרדה. 21% השיבו שהם חשים דיכאון - כ-5% יותר מבגל הקודם. כמו כן, הביקוש לצריכת תרופות נגד דיכאון וחרדה עלה בכ-21% לעומת אשתקד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המוקד של עמותת ער"ן, עזרה ראשונה נפשית, לא מפסיק לעבוד מאז שהחלה הקורונה. "מאמצע מרץ ענינו על 220 אלף פניות", סיפרה לנו מנהלת מקצועית ארצית בעמותת ער"ן, ד"ר שירי דניאלס. "לשם השוואה, זה 20 אלף פניות יותר ממה שענינו בכל 2019".

כולנו מרגישים את זה במידה כזו או אחרת - נקרא לזה ייאוש, דכדוך או באסה. אין ספק שהעת הזו מאופיינת במצב רוח רע המוני. "קוראים לזה גל שני אבל האמת שזה צונאמי נפשי", תיארה ד"ר דניאלס והסבירה: "אנחנו רואים יותר דיכאון, יותר בדידות, יותר חרדה. אנחנו שומעים הרבה מאוד חוסר תקווה. זה כאילו שביקשו מהם להפסיק רגע את הנשימה מתחת למים ועכשיו אומרים להם – עוד קצת".

בעקבות הסקרנות (צילום: שי גרנות)
"לפחד להתקהל - לא לפחד לצאת". פרופסור יורם יובל | צילום: שי גרנות

כדי להבין איך ניתן להתגבר על תחושות הדיכאון רתמנו את הפסיכיאטר, הפרופסור יורם יובל, שהשיב במסר לכל המתמודדים עם התופעה הקשה: "לצאת החוצה". הוא הסביר: "אנשים בטעות חושבים שסגר זה אומר להישאר בבתים".

פרופסור יובל הדגיש כי מותר לצאת לחיק הטבע, כל עוד זה בתחום הקילומטר מהבית. יש לציין שמי שבפעילות גופנית גם יכול לחרוג ממגבלת המרחק מהבית. "ים של מחקרים מראים שזה עוזר לחרדה ומגביר את החוסן הנפשי", הסביר הפרופסור. "לפחד להתקהל - לא לפחד לצאת".

עוד מומחים ממליצים לשמור על מערכות יחסים וקשרים חברתיים, לשמור על שגרה יומית כמו להתלבש בכל בוקר למרות שנשארים בבית. כמו כן, מומלץ לעודד סקרנות ולמידה, וכשמרגישים מצוקה - לדבר עם מישהו.

ניתן תמיד לעשות זאת בקו החם של עמותת ער"ן במספר 1201 אשר פועל 24 שעות ביממה.