ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה אמש (שלישי) בראיון למהדורה המרכזית כי נשקלת האפשרות להחזיר את הכיתות הגבוהות, מ-ה' עד יב' ללימודים מוקדם יותר משתוכנן. פרייס התייחסה גם לשלבי פתיחת המסחר, פתיחת הצימרים וסוגיית הצהרונים והקפסולות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כיתות ה'-יב': החזרה ללימודים

"אנחנו עובדים כרגע לקצר את השלבים בדיוק כמו שראש הממשלה ביקש", אמרה ד"ר פרייס בהתייחס לחזרתם של תלמידי כיתות ה' עד יב' ללימודים. "יהיה על זה דיון מאוחר יותר היום ומחר, כדי לראות איך מפצלים את החתיכה הגדולה של ה' עד יב' לקבוצות יותר קטנות".

כיתה בבית ספר (צילום: רויטרס)
בקרוב: חזרת הכיתות הגבוהות? | צילום: רויטרס

"אין ספק שבכיתות היותר גדולות גם צריך קפסולות. כמה שהגיל עולה - כך גם הסיכון לתחלואה עולה. צריך לעבוד עם משרד החינוך והשלטון המקומי". לדבריה, החזרה ללימודים תפריד בין כיתות ה'-ו' לכיתות הגבוהות יותר, וההמלצה של משרד הבריאות תהיה להפריד גם את כיתות יא'-יב' בגלל מבחני הבגרות, במטרה להחזיר אותם ללימודים למרות הסיכון הגבוה שבחזרתם.

כיתות א'-ד' – וסוגיית הצהרונים

כשנשאלה ד"ר פרייס על ההיגיון שבהפרדת הכיתות הנמוכות לקפסולות, וערבוב אותן קפסולות בדיוק עם פתיחת הצהרונים, השיבה: "בעולם אידיאלי לכל ילד הייתה קפסולה שתלווה אותו. אבל אנחנו מקבלים פשרה אחרי דיון עם השלטון המקומי ומשרד החינוך - שאומרים זה לא אפשרי".

"אם יש כיתה של 30 ילדים", הסבירה פרייס, "ומתוכם רק 5 בצהרון - אין לנו דרך לאפשר צהרון לכל כיתה בנפרד". לכן, אמרה, האופציה של הקפסולה שמפרידה לחצאי כיתות היא המיטיבה ביותר עם המצב. "אם אנחנו מדברים ברגיל בלי המתווה הזה, הערבוב עדיין מאפשר סיכון. אבל זה המצב היחיד לאפשר לפתוח - אחרת אומרים להורים שאין צהרונים".

כיתות א' חוזרים ללימודים (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
כיתות א' עם החזרה ללימודים | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

על המתיחות בין משרד הבריאות לרשויות המקומיות אמרה: "אנחנו מאוד מקשיבים לרשויות המקומיות ואנחנו אמרנו ביחד איתן - תנו להן את היכולת ללמד. אם יש כאלה שיכולות כבר היום ללמד בפיצול יום לימודים שלם בכל הכיתות, אז קדימה. אנחנו לא מתעקשים על חצי שבוע, זה במידה שלא מצליחים לפצל, אבל יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס אמר לנו 'אנחנו לא יכולים לא לערבב קפסולות'. רשויות שיכולות לפתוח על פי המתווה של הבריאות – שיפתחו, מבחינתנו אין שום בעיה".

"אם לא תהיה בריאות – לא תהיה כלכלה"

בהתייחס לפתיחת המסחר והעסקים השונים, אמרה ד"ר פרייס כי "אם לא תהיה בריאות גם לא תהיה כלכלה", והדגישה: "אם אנחנו נחזור מאוד מהר לעלייה של מדדי התחלואה, נצטרך להגיע עוד פעם לסגר. זאת אומרת שזו לא בריאות שבאה על חשבון הכול, אלא הבנה שאם פותחים מהר מדי את המשק נגיע לסגר נוסף שזה הדבר האחרון שכולם רוצים".

"אנחנו במשרד הבריאות עושים הכול כדי שזה לא יהיה (סגר), וזה אומר לבנות תכנית לאסטרטגיית יציאה שהיא מאוד מוקפדת, מדודה ומתוכננת ולעמוד בה, לנסות לא להביא לכך שכל שלב נכנסים עוד ועוד סקטורים - כי אז פשוט נגיע לסגר".

לקראת פתיחת המשק  (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
העסקים שממתינים לפתיחת המשק | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

על פתיחת חנויות הרחוב ובתי העסק, אמרה פרייס: "אנחנו יודעים שבשווקים יש הרבה הצטופפות והתגודדות וזה לא אדם אחד שמגיע באוויר הפתוח". פרייס הוסיפה: "במסחר לא יושבים 10 אנשים בישיבה ואני מכירה אותם ויודעת מיהם, כל הזמן זה מתחלף והדבר הזה הוא גם לא מתכון בו יש לי יכולת לקטוע שרשראות הדבקה. אני לא יודעת מי היה עם מי". בהתייחס לסוגיית הצימרים, הסבירה: "הצימרים נכנסו אצלנו בתכנית לשלב 3 כי הוא שלב של התקהלויות, כי אנחנו יודעים שהרבה פעמים אנשים לא הולכים לצימר במשפחה הגרעינית אלא באות כמה משפחות. אם שמים מגבלות שבהן אומרים רק משפחה גרעינית - אז באמת אין שום מניעה שהדבר הזה יעלה שלב".