הזינוק בתחלואה נמשך: לפי הנתונים המעודכנים שפורסמו הבוקר (שישי), בירושלים אובחנו 368 חולי קורונה נוספים בשלושת הימים האחרונים - עלייה של 7.7%. בירת ישראל, שממשיכה להוביל במספר החולים (5,151 מתחילת ההתפרצות בישראל, שמתוכם קרוב ל-4,000 כבר החלימו), מדאיגה מאוד את החוקרים. דוח חדש של אגף המודיעין שפורסם הבוקר מנסה לנתח את מוקדי ההתפרצות בירושלים - ואת הסיבות לכך.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

לפי ניתוחי אמ"ן שמבוססים על נתוני משרד הבריאות, בשבוע האחרון נרשמו בעיר 487 חולים חדשים (נכון לאתמול בבוקר) - כחצי ממספר החולים הפעילים בעיר. "שיעור הבדיקות החיוביות הממוצע בשבוע האחרון עמד על 5% והוא במגמת עלייה", ציינו החוקרים. כך למשל ביום רביעי שיעור הבדיקות החיוביות בעיר הגיע ל-7.4%. 

הדוח טוען: כך נבדקו רוב החולים החדשים

הרוב המוחלט של החולים החדשים בעיר, 88%, הם בני פחות מ-60. לפי הדוח, 32% מהחולים הם ילדים וצעירים עד גיל 19 ו-35% הם בני 20 עד 39. מתוך ההדבקות שמקום התרחשותן ידוע, 72% "התרחשו ככל הנראה בין קרובי משפחה או בבית" - כך לשון הדוח.

עם זאת, לגבי מרבית החולים החדשים עוד לא ידוע מקור ההדבקה לפי החקירה האפידמיולוגית. 14% ממקרי ההדבקה שמקורם ידוע התרחשו במוסדות השכלה, 4% במקומות עבודה, 4% נוספים באירועים וכנסים, 2% בין מכרים וחברים ו-2% במוסדות רפואיים.

לקריאת הדוח המלא לחצו כאן

בניסיון לפלח את מצב התחלואה בעיר, מדגישים מחברי הדוח כי "התחלואה החדשה בירושלים בשבוע האחרון מרוכזת בעיקרה בשכונות חרדיות". לפי הדוח, מדובר על השכונות רמות , צאנז-בעלז, גאולה, נוה יעקב, מאה שערים, תל ארזה, מחניים, רמות ב', הר נוף, הבוכרים, מקור ברוך, מטרסדורף, גבעת המבתר וסנהדריה המורחבת. "שיעור החולים בשכונות אלו מתוך כלל החולים בעיר ה-37%", הוסיפו.

//img.mako.co.il//2020/07/02/cabinet1.png

עוד הדגישו: "בשכונות אלו שיעור הבדיקות החיוביות הממוצע עמד על 17% בשבוע האחרון". באגף המודיעין (מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה) אמרו כי עוד עולה מהנתונים שיחס ההכפלה בשבוע האחרון בשכונות אלו הוא 4 - לעומת 1.5 בשאר העיר.

לפי החוקרים באמ"ן, מגמה דומה ומדאיגה ניכרת גם במזרח ירושלים, שם אובחנו 15% מהחולים החדשים. השכונות שבהן שיעור הנדבקים החדשים גבוה: א-טור, בית חנינא, העיר העתיר, עיסוויה וסילוואן/עיר דוד. 

על סמך הממצאים, באגף המודיעין ממליצים "למקד הסברה ואכיפה בשכונות החרדיות ובשכונות במזרח ירושלים". לדבריהם, "מומלץ להגביר את האכיפה של נהלי הבידוד ושל ההתנהלות במרחב הציבורי". עוד המליצו לשקול פינוי חולים ומבודדים למלוניות כדי לצמצם הדבקה בתוך המשפחה והבית. 

על פי נתוני משרד הבריאות המעודכנים, מספר החולים המאומתים ברחבי הארץ מתחילת ההתפרצות עומד על 27,611 – שמתוכם 17,607 כבר החלימו. מספר החולים הפעילים עומד על 9,678. מספר הנפטרים עלה ל-326, מספר החולים קשה עומד על 74 – מתוכם 26 מונשמים. אתמול בוצעו 24,490 בדיקות קורונה.