עמוק בעיצומו של הגל השני של הקורונה, המוקדנים בקופות החולים מתקשים לעמוד בעומס הפניות. ההנחיה המעודכנת של משרד הבריאות קובעת כי אין לבדוק אנשים ללא תסמינים, אלא אם שהו בבית עם חולה מאומת או שהם מוגדרים אוכלוסייה בסיכון. למרות זאת, רבים ממשיכים לבקש הפניות לבדיקה ובקופות מתריעים כי אין מספיק לכולם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ליאת צרפתי, ששתיים מילדותיה סבלו מתסמיני הנגיף, סיפרה: "באופן טבעי רצינו לקחת אותן לבדיקת קורונה. להשיג תור לזמן סביר היה קשה מאוד, קיבלנו במקרה אחד ליומיים קדימה ובמקרה השני לארבעה ימים קדימה. לקבל את התוצאה לקח כמעט שמונים שעות. מצב מאוד לא נעים וגם מרגיש לי כלא בריא".

ראש אגף סיעוד במכבי שירותי בריאות, אנג'לה עירוני, תיארה את העומס: "אם ביום רגיל, בלי קורונה, ענינו לאלפיים שיחות – בימי קורונה אנחנו נמצאים כבר עם יותר משלושת אלפים שיחות ביום. עד לפני שבועיים רוב האנשים קיבלו בדיקה בתוך 48 שעות. עכשיו, כשיש עומס על כל המעבדות במדינת ישראל – הזמן התארך".

"כל מי שקיבל איכון או ששלחו לו איזה סמס שהוא היה ליד איזה חולה, גם אם הוא מרגיש מצוין - רוצה בדיקה", הסבירה מנכ"לית קופת חולים מאוחדת, סיגל רגב רוזנברג. "אנחנו לא עומדים בזה".

בדיקת קורונה (צילום: החדשות 12, החדשות12)
בדיקת קורונה | צילום: החדשות 12, החדשות12

ד"ר וואליד באדיר, רופא במרחב דן בקופת חולים מאוחדת, הוסיף: "אנחנו מרגישים את העומס של החולים לעומת הגל הראשון. לדעתי זה יותר נובע מהבלבול של החולים וההנחיות הלא ברורות".

חלק ממנהלי הקופות מותחים ביקורת על התנהלות הממשלה, ומשרד הבריאות בפרט, שמרגע היציאה מהסגר לא הצליחו לפעול לפי מדיניות סדורה, עקבית וברורה לאזרחים. בקופות כבר חושבים כמה צעדים קדימה לקראת החורף שמתקרב, ואיתו גם מחלת השפעת, ומבקשים להגדיל את כמות החיסונים שנמצאים במחסור.

"כל הפסח ישבנו והשתתפנו בהמון צוותים שכתבו את התורה ליציאה מהסגר. נכתבו חמש תורות, אף אחת לא יושמה. נכנסנו ויצאנו מהסגר כאילו לא למדנו שום דבר", אמרה רגב רוזנברג. "האירוע הזה הוא מגה-אירוע, מאוד מורכב. חייבים להביא מישהו שמתכלל בין כל הגופים - בין פיקוד העורף, לצבא, לקופות, לבתי החולים, למלוניות, למשרד הבריאות, לממשלה".

"אני חושבת שגם בגלל שלא היה עד היום מישהו שמתכלל – הגענו לאן שהגענו", היא מאשימה. "כנראה שהפוליטיקה מתערבבת בקורונה ופוגעת בטיפול. לא מקשיבים לטענות שלנו, אנחנו כרגע די שקופים. כשהשפעת תפגוש את הקורונה, יהיה פה סיפור מאוד גדול. אנחנו יודעים את זה, בואו ניערך לזה נכון".

גם מנכ"ל קופת חולים לאומית ניסים אלון הזהיר: "השנה לא יהיו מספיק חיסוני שפעת, נצטרך לתעדף ולתת לאוכלוסיות שבקבוצות סיכון בעדיפות ראשונה".