לקראת כינוס קבינט הקורונה שצפוי מחר  - ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדלשטיין, הגיעו היום (ראשון) למשל"ט הקורונה שבמרכז הרפואי "שיבא" תל השומר. השניים קיימו דיון עם פרוייקטור הקורנה, פרופסור רוני גמזו, ובכירים נוספים במשרד הבריאות. בהצהרת ראש הממשלה לתקשורת הוא אמר: "החלטנו היום על פתיחת מערכתה חינוך - מהלך מורכב עם השקעה תקציבית ענקית". שר הבריאות הדגיש: "המספרים עדיין גבוהים ומדאיגים".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אנחנו מנסים לפעול בכמה צירם מרכזיים בראש ובראשונה קיטוע שרשרת ההדבקה, אנחנו בכיוון נכון שדורש שיתוף פעולה של האוכלוסייה - גם מסכות, גם שמירת מרחק, גם היגיינה", אמר נתניהו בפתח דבריו. "פתחנו את היום בהחלטת ממשלה על פתיחת מערכתה חינוך - מהלך מורכב עם השקעה תקציבית ענקית. אישרתי את המהלך הזה, זה חשוב כדי להוציא את שנת הלימודים לדרך, זה דבר חשוב מאוד לכלכלה". 

ראש הממשלה נתניהו התייחס גם למרוץ לחיסון ואמר: "אנחנו בונים אופציות על חיסונים, אני לא יכול להבטיח שיימצא חיסון - אבל הסימנים כרגע נראים מעודדים". עוד הוסיף: "אם יהיו חיסונים אני רוצה שלישראל תהיה נגישות, קודם לצוותים הרפואיים, לאוכלוסיות בסיכון ואז לשאר האוכלוסייה".

בנימין נתניהו (צילום: החדשות 12, החדשות12)
בנימין נתניהו | צילום: החדשות 12, החדשות12

נתניהו התייחס גם למשבר הכלכלי: "אנחנו כרגע בסדר גודל של 10% אבטלה, התכווצות התל"ג גם פחותה מהרבה מדינות מערביות. אנחנו יכולים להתגבר על עיקר המשבר הכלכלי. לכן צריך להזרים כסף - עכשיו ותקציב ל3-4 חודשים, אף אחד לא יודע איך תיראה התמונה הכלכלית העולמית לטווח גדול מזה, אני אומר את זה בביטחון רב  - אם לא נוריד את המגמה נקבל סכנה כלכלית ובריאותית. כשכיהנתי כשר האוצר ב-2003, גם היה משבר כלכלי עצום. אמרתי אז שצריך להוריד את שיעורי המס דרסטית והתנגדו גם כלכלנים אבל גם קרן המטבע העולמית - אמרו שאצור גירעון גדול יותר, אחר כך התברר שאני צדקתי והם טעו".

ראש הממשלה קישר את דבריו למשבר הקואליציוני סביב התקציב ואמר: "צריך להעביר עכשיו תקציב קצר מועד, להזרים כסף לכלכלה כדי להניע את גלגלי הכלכלה. בהמשך יהיה תקציב לשנה הבאה. לא יכולים להתחייב כרגע על תקציב שנה וחצי, זה חסר אחריות. אין שום סיבה לעטוף את התקציב בשיקולים פוליטיים. התקציב הקצר והמיידי הזה מוכן, ואנחנו יכולים לשים אותו מחר על שולחן הממשלה והמשבר ייגמר. הממשלה לא צריכה ליפול, התקציב יכול לעבור מחר, זה הדבר שצריך לעשות - זה השכל הישר שלי ושל האזרחים".

ההפגנות בבלפור (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
מחאת בלפור | צילום: פיטוסי , פלאש/90

ראש הממשלה תקף את התקשורת והשווה בין סיקור ההפגנות נגד ההתנתקות לסיקור של ההפגנות הנוכחיות. "אני נזכר שהיו הפגנות, בזמן ההתנתקות", אמר. "אני זוכר איזה אמצעים הפעילו שם. הכיסוי הפנטסטי שהתקשורת נותנת להפגנות - 'סיקור ענק', שידורים חיים בלי סוף וכל הזמן מציגים אותם באור חיובי, אף אחד לא מגביל אותם בכלום".

שר הבריאות אדלשטיין גם נשא דברים בתום הביקור במשל"ט הקורונה: "בימים האחרונים כבר ברור שהצלחנו לעצור את עליית הנגיף. האנשים שיושבים ליד השולחן הזה הוכיחו שכשיש עבודת צוות טובה אפשר להשיג הישגים בשטח. זה טוב אבל עדיין לא מספיק. המספרים עדיין גבוהים ומדאיגים". שר הבריאות פנה לציבור ואמר: "עלינו להמשיך ולעשות את המאמץ המשותף, זה תלוי בכל אחד ואחת מאיתנו. אם נעשה את המאמץ הזה ביחד לא רק נעצור את ההתפשטות, אלא נוריד את הספרים ולקטוע את שרשראות ההדבקה".

יולי אדלשטיין (צילום: החדשות 12, החדשות12)
יולי אדלשטיין | צילום: החדשות 12, החדשות12

"אנחנו רוצים להגיע לימים שישראל עברה כולה לירוק", הוסיף. "במגזר הערבי ששם יש לנו מספר התפרצויות - אני פונה לראשי רשויות וכולם - בבקשה להקפיד על מסכה זה מוכיח את עצמו, היו ממושמעים בהקשר של החקירות, הבדיקות והבידודים. לא נהיה פזיזים בהתרת ההגבלות, ניישר קו לדברים שלא כל כך מתאימים ונראים ל סבירים. אנחנו רוצים ליצור אכיפה נכונה, לא רוצים שהכללים לא יהיו ברורים. יהיה לנו קל יותר להוריד את ההגבלות כשהגרף יתחיל לרדת".

רוני גמזו  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
רוני גמזו | צילום: החדשות 12, החדשות12

בסוף השבוע האחרון התקיים דיון בממשלה שלא הביא את הבשורה המיוחלת לבעלי העסקים וביום שישי ושבת, חלק מבעלי העסקים מימשו את האיום ופתחו את הדלתות ללקוחות למרות האיסור. מוכרים במרכז הקניות עופר ביל"ו סנטר הסבירו ל-N12 שהם לא היו מסוגלים להישאר בבית, ומאות לקוחות הגיעו לרכוש במתחם ולתמוך בחנויות. כמה שעות לאח פתיחת החנויות, הוזעק כוח משטרה למקום ודרש לסגור את החנויות.

עוד קודם לכן, פרסם פרויקטור הקורונה הלאומי גמזו, הודעה שבה התייחס להחלטת העסקים לפתוח את שעריהם בסוף השבוע חרף האיסור על כך. "בימים האחרונים אני מקבל פניות ובקשות רבות הנוגעות לביצוע שינויים במתווה ההגבלות במשק", כתב. "בקשות אלו בחלקן הגדול הן נכונות ומוצדקות. יחד עם זאת, הרצון האמיתי לסייע ולבצע את התיקונים והשינויים הנדרשים אינו יכול להתממש בצורה של החלטות נמהרות ומידיות".