למרות העלייה במספר המתים והחולים הקשים – פרופסור גמזו: "לא צריך להיבהל"
עשרות חולים קשים ומתים נספרו בשבוע האחרון בלבד – אבל פרויקטור הקורונה לא מוטרד • גמזו ציין כי העלייה שנצפית כעת קשורה לעלייה בתחלואה שנרשמה עד לפני שבועיים, ואיננה מצביעה על הידרדרות עכשווית • גורמי המקצוע במשרד הבריאות מקווים כי הירידה בתחלואה בימים האחרונים תתבטא בנתוני התמותה והתחלואה הקשה בעוד כשבועיים מהיום


נתוני התחלואה מראים סימני ירידה בימים האחרונים – אך מספרי המתים והחולים הקשים דווקא עולים. במהלך השבוע האחרון מתו 60 חולים, נוספו 66 חולים קשים ו-20 חולים בינוניים. במשרד הבריאות מוטרדים מהעלייה – אבל הפרויקטור, פרופסור רוני גמזו, דווקא הרגיע.
גמזו אמר: אל תבהלו מכך שהמספרים של החולים הקשים פתאום עולים. בתי החולים ערוכים לטפל בעוד מאות חולים קשים כאלו – מבלי להגיע לאותה אי-ספיקה שכל כך מטרידה את כולם. גמזו הנחה בזמנו את בתי החולים "להעלות דגל אדום" אם יהיה צורך בכך – ועד כה הדגל הזה לא עלה.
העלייה במספר החולים הקשים היא תוצאה של העלייה במספר הנדבקים היומיים שנמשכה עד לפני כמה ימים. התקווה במשרד הבריאות ואצל גורמי המקצוע היא שהירידה במספר הנדבקים שניתן לראות כעת - תוביל בעוד כשבועיים לירידה גם במספר החולים הקשים והמונשמים.
אתמול מאז חצות אובחנו 1,085 נדבקים חדשים. 10 חולים נפטרו מאז חצות, והעלו את מניין המתים הכולל ל-612. מספר המונשמים עומד על 112. בימים שבת וראשון חלה ירידה דרמטית במספר הבדיקות היומיות – ובהתאם לכך גם במספר המאובחנים היומי, שעמד בשני הימים על פחות מ-1,000.
