נתוני התחלואה ממשיכים לעלות: משרד הבריאות הודיע היום (שלישי) כי 1,681 נדבקים בקורונה אובחנו אתמול בישראל. מספר החולים הקשים ירד מ-183 אתמול ל-177 חולים. על פי הנתונים של משרד הבריאות, אתמול התקבלו תוצאותיהן של 27,514 דגימות (מתוכן 6.5% שבו עם תשובה חיובית). 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מחצות אובחנו 254 נדבקים חדשים. מפרוץ המגפה נפטרו בישראל 368 חולי קורונה לאחר שחולה אחד נפטר במהלך הלילה. מספר המונשמים ממשיך לעלות ועומד הבוקר על 55 חולים שנזקקים לתמיכה נשימתית. עד כה התגלו בישראל 41,235 חולים מאומתים, מתוכם 21,393 עדיין חולים, 19,474 ישראלים כבר החלימו מהמחלה. 

ברקע נתוני התחלואה המדאיגים ומספר החולים הקשה שרק ממשיך לטפס, בכיר במשרד הבריאות הביע אתמול ביקורת קשה על הפוליטיקאים שלטענתו שעוצרים הגבלות ונכנעים ללחצים: "חוסר היכולת לבצע החלטות שאנחנו מקבלים ידרדר אותנו לסגר".

קורונה בישרל (צילום: נתי שוחוט פלאש 90, פלאש/90 )
צילום: נתי שוחוט פלאש 90, פלאש/90

בצמרת המשרד מתוסכלים מהעובדה שהמדיניות שמתווים הבכירים לא יוצאת לפועל, זאת על רקע החלטת ועדת הקורונה להשאיר את חדרי הכושר והבריכות פתוחים בניגוד לעמדת הממשלה. בכיר במשרד הבריאות הביע זעם על חוסר היכולת לבצע החלטות ועל הכניעה ללחצים מצד גורמים שונים: "רוצים לעשות סגר על רשויות מקומיות - ראשי הרשויות לא רוצים. רוצים לסגור ישיבות - פוליטיקאים חרדים לא רוצים. רוצים לסגור חדרי כושר - הכנסת מתנגדת. אז מה נשאר? לסגור דוכן גלידה?".

לדבריו, אם התחלואה תזנק לא תהיה ברירה אלא להגיע לסגר: "אף אחד לא רוצה לסגור אצלו. במקום להגיד מה לא כל הזמן, שיגידו איך כן. אחר כך, אם התחלואה תזנק ונבוא עם הצעה לסגר - שלא יגידו 'לא ידענו'".

מנכ"ל משרד הבריאות: "מודאג מהמספרים"

אתמול קיים מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, תדרוך לתקשורת שבו התריע: "אנחנו בגל תחלואה שלצערי הולך ומתגבר, לא בטוח שכולנו מבינים את העלייה". פרופ' לוי הזהיר מהטלת סגר כללי: "אנחנו משתדלים להימנע מזה. ברור לנו שסגר כללי נושא בחובו נזקים כלכליים, נפשיים ובריאותיים. ראינו בסגר הקודם שאנשים היססו להגיע לבית החולים וניזוקו. כחלק מזה אנחנו משתדלים לייצר הגבלות שימנעו התקהלויות, שהן שורש הרע בהדבקה".

על פתיחת חדרי הכושר והבריכות, שאושרה בוועדת הקורונה בניגוד לעמדת משרד הבריאות, אמר פרופ' לוי: "ניסינו לאפשר את הפעילות בבריכות בהביננו עד כמה הפעילות במלונות חשובה בישראל. חדרי הכושר הם חדרים שיש בהם מיזוג אוויר שלא מחליף אוויר ולא מכניס אוויר טרי. יש אנשים שעושים פעילות אירובית ללא מסכות ותוך כדי הריצה פולטים רסיסי רוק, זיעה וכיוצא בזה. מדענים שעשו בדיקות מצאו שמכשירי הכושר נושאים עליהם חיידקים, ולא תמיד מקפידים על כללי הניקוי".

מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי בהצהרה (צילום: N12)
מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי בהצהרה | צילום: N12

"מתוך תחושה של עלייה בתחלואה ומתוך רצון להימנע מסגר כללי, ביקשנו למנוע את השימוש בחדרי הכושר", המשיך. "לצערי ועדת הכנסת החליטה את אשר החליטה המטרה שלנו היא למנוע הדבקה והתקהלויות, ולנסות להשתלט על המחלה ללא הזדקקות לסגר כללי. אני מצר על כך שהם לא אישרו את הדברים. אנו כמובן נעלה עוד הצעות כדי להתמודד עם התחלואה באופן מקצועי".

"הליכה לחדרי הכושר מהווה סכנת הידבקות", הסביר פרופ' לוי. "באשר לבריכות קבענו בעבר מעין 'תו סגול' מיוחד אבל אנחנו מודאגים להתקהלות מחוץ לבריכה. באשר לסגר כללי אני חוזר ואומר - ראינו בגל הראשון שהריחוק החברתי מנע את ההדבקה. אנו לא רוצים להגיע לסגר כללי ומכאן הצעדים שאנו עושים בסגרים נקודתיים, במניעת התקהלויות ובהסברה. המועדונים, החתונות וההתקהלויות מהווים כר פורה להידבקויות".