השרים הכריעו: לאחר שפוזר אתמול ללא הסכמות, קבינט הקורונה התכנס הבוקר (שני) פעם נוספת על רקע העלייה בנתוני התחלואה והניסיון לבלום את הגל השני. אלה החלטות קבינט הקורונה:

• אירועי תרבות: עד 250 משתתפים. שר התרבות לא יוכל להגדיל את מספר המשתתפים.

זמן קצר לאחר פרסום ההגבלות החדשות נודע לחדשות 12 כי אולמות התרבות שכבר קיבלו עד היום אישור להציג מול קהל של יותר מ-250 איש, יוחרגו מהחלטת הקבינט היום ויוכלו להמשיך להציג מול קהל גדול יותר.

בין המקומות שקיבלו את האישור: התיאטרון הלאומי הבימה, התיאטרון הקאמרי, מועדוני זאפה, מועדון הבארבי בתל אביב, תיאטרון החאן בירושלים, תיאטרון בית ליסין, תיאטרון גשר, תיאטרון באר שבע, היכל התרבות בתל אביב, היכל התיאטרון בקריית מוצקין, היכל התרבות ברחובות, היכל אומנויות הבמה בהרצליה, תיאטרון חיפה, מועדון צוותא המשכן לאומנויות הבמה באר שבע, תיאטרון ירושלים ובית ההופעות "פשא" בחולון.

• אירועי שמחות: עד 9.7 הגבלה של 250 משתתפים. החל מ-9.7 ועד 31.7 תוגבל כמות המשתתפים במקומות סגורים ל-100. אירועים בחוץ עדיין יוכלו להתקיים במתכונת של 250 משתתפים.

בתי תפילה והתקהלויות אחרות: עד 50 אנשים.

• אקדמיה: מעבר למבחנים מרחוק באמצעים מקוונים.

• עבודה במגזר הציבורי: 30% מהעובדים יעבדו מהבית.

גנץ דרש: טיפול אופרטיבי - במשרד הביטחון

"אנחנו חייבים להסכים על ניהול יעיל יותר של האופרציה וקבלת ההחלטות", אמר ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון במהלך קבינט הקורונה. "הרגולציה מלמעלה עד למטה צריכה להיות במשרד הבריאות והביצוע במשרד הביטחון ופיקוד העורף שיש לו את כלי הביצוע הטובים ביותר- ממלוניות ועד קשר ישיר עם כל הרשויות".

נתניהו: "חשוב לקבל החלטות מאוחדות"

ראש הממשלה נתניהו הגיב זמן קצר לאחר החלטת הקבינט: "קיבלנו החלטה פה אחד על החלת הגבלות על התקהלויות. חשוב לקבל החלטות מאוחדות. אנחנו נפצה את הגורמים שייפגעו מההחלטות האלה. הכסף שהובטח יגיע לאנשים - אלה הדברים שאנחנו צריכים לעשות כממשלה, כסיעה וכקואליציה".

הגבלת התקהלויות
המסמך שהתקבל ע"י השרים

ויכוח על המוזיאונים והתערוכות

במהלך ישיבת קבינט הקורונה דנו השרים על הגבלות במוזיאונים ובתערוכות. שר הבריאות יולי אדלשטיין ביקש לצמצם כבר כעת את הקהל במוזיאנים ובתערוכות ל-100 אך השר עמיר פרץ התעקש כי כל עוד במקומות אחרים ההתקהלויות מותרות עד 250 - אין סיבה לצמצם במוזיאונים ובתערוכות. לאחר ויכוח של מספר דקות ראש הממשלה החליפי בני גנץ הציע שכרגע המוזיאונים והתערוכות ימשיכו עם קהל של 250 וביומיים הקרובים שני השרים יפגשו לדיון ממוקד בעניין.

בדיון שהתקיים אתמול הציג משרד הבריאות את הדרישות המחמירות שלו שכללו את הגבלת מספר משתתפים בחתונות ל-50 (ולא ל-150), קפסולות בבתי הספר של החופש הגדול, תפילות במרחב הפתוח ולא יותר מ-19 איש - והגבלת התקהלויות ל-20 איש.

שר החינוך וחבר הקבינט יואב גלנט תקף בדיון את הכוונה לחלק את בתי הספר של החופש הגדול לקפסולות: "אני עושה שירות למדינה בזה שאני מאפשר למיליון ילדים להיות תחת השגחה ואחריות בזמן שההורים הולכים לעבוד". גלנט התבקש להציג היום בדיון הצעה להפעלת בתי הספר של החופש הגדול באופן שיגן על התלמידים וימנע הדבקה ומצד שני - לא יוביל לחזרה לקפסולות.

מחאת ענף התרבות והאירועים (צילום: יהונתן ולצר/TPS)
מיצג מחאה בהפגנת ענף התרבות והאירועים בירושלים | צילום: יהונתן ולצר/TPS

שר הפנים אריה דרעי הוסיף לדברים וכינה את דרישות משרד הבריאות: "דרישות מוגזמות". לדבריו, "אין צורך בצעדים נוספים. צריך ללמוד לחיות עם הקורונה". שרים נוספים אמרו כי "יש אי הסכמה עקרונית על משמעויות הנתונים מול משרד הבריאות". שר האוצר כ"ץ אמר בישיבה: "אני מתנגד להחלטות שיפגעו במשק ובתעסוקה. צריך להתמקד בהגברת האכיפה".

במקביל לדיון קבינט הקורונה המתנהל בשעה זו - מתקיימת הפגנה של ענף התרבות והאירועים, בשל מצבם בזמן המשבר. מאות התכנסו תחילה מול משרד האוצר בירושלים, וכעת עברו אל מחוץ למשכן הכנסת. הפעילים שהגיעו לאירוע שרפו ציוד הגברה ותפאורה, ונקטו בכמה אקטים נוספים של מחאה. כוחות המשטרה שנמצאים במקום פועלים לכיבוי המיצגים. 

שר הבריאות יולי אדלשטיין קיים אמש מסיבת עיתונאים על רקע הסכסוך בקבינט. "אנחנו נמצאים בתחילתו של גל התחלואה השני", אמר. "לצערי, לא מספיק הקשיבו. הצגתי לקבינט הקורונה את המתווה של משרד הבריאות להתמודדות עם הנגיף בשלב הזה. ההמלצות כמובן לא נעימות, לא לי ולא למנכ"ל המשרד, אך הן מחויבות המציאות על מנת לטפל בנגיף בשלב זה ולא להגיע למצב של סגר כולל על המשק". 
 
היום פורסם כי חולה קורונה שני נסע ברכבת ישראל מאז הפתיחה, כך על פי החקירות האפידמיולוגיות. על פי פרטי החקירה הוא נסע ברכבת ביום רביעי בשבוע שעבר בין השעות 15:30-16:00, מנהריה לקרית מוצקין. על פי פרטים שהגיעו לידי N12, בשל דלילות הנסיעה ברכבת פחות מ-30 נוסעים היו על הרכבת באותה שעה ונשלחו לבידוד. בשבוע מאז שנפתחה הרכבת, במהלכו אותרו בה שני נדבקים, באוטובוסים ברחבי המדינה אותרו 129 נדבקים בקורונה.
 
לירון זייד וכרמל ליבמן השתתפו בהכנת הכתבה