פרופסור יורם לס, המתנגד הנחרץ והנשמע ביותר למדיניות הסגר של הממשלה עוד מתחילתה, טען בריאיון ב"אולפן שישי" הערב (שישי) שיש להסיר את כל המגבלות משום שהמגיפה בשלבי דעיכה במדיניות המערביות. לטענתו הקורונה אינה קטלנית יותר מהשפעת ויש צורך רק לשמור על האוכלוסייה המבוגרת בבתי האבות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש דבר משמח", הסביר פרופ' לס. "המגיפה ב-24 הארצות של אירופה המערבית דועכת, תסתכל על הגרף. מספר המתים בכל הארצות האלו קטן יותר מאשר מספר המתים בשנת 2017 ממגפת שפעת. פעם אמרתי שזה כמו שפעת, עכשיו אני אומר על סמך המספרים - מתים פחות משפעת".

לס המשיך: "יש שאומרים שעכשיו מתו פחות בגלל הסגר. צריך להבין – סגר מקטין ללא ספק את הקצב, ואם מערכת הבריאות באמת לא מסוגלת להתמודד עם הנגיף, זה טוב. אבל את המספר הסופי של הנדבקים הסגר לא משנה, מי שהווירוס הזה ידביק, הוא ידביק, פשוט יותר לאט. בגלל שהווירוס מדביק במהירות עצומה מה שקרה באירופה זה שהוא הדביק את כל מי שהוא יכול להדביק, זה הגיע לשיא ועכשיו זה נופל. אצלנו זה קורה יותר לאט".

לס לא עצר והבהיר באופן חד משמעי כי מדיניות הסגר היא בעיניו מחדל: "אני מחר בבוקר הייתי פותח הכול, למעט שלושה דברים. הראשון, בתי אבות - גדר תיל וש"ג כמו במחלת הפה והטלפיים, ותעודה – אף אחד לא נכנס לבית אבות אם הוא לא נקי. למה לא עשו את זה לפני חודשיים? למה רק סיפרו בדיות?".

"דבר שני, לשמור על הסגל הרפואי", המשיך לס. "צריך לתת להם תנאים טובים שכר טוב, ולא רק בבית החולים, גם בבתי האבות. והדבר השלישי – וולונטריות. אוכלוסיית סיכון כמוני צריכה לשמור על עצמה". כשנשאל אם הוא פוגש את הנכדים הבהיר: "כמובן שלא, אני אזרח שומר חוק, אני שומר על כל תקנה".

אם כך, מדוע מדינות רבות מתייחסות לקורונה בחומרה רבה יותר מאשר לשפעת? לדברי לס התשובה ברורה, והיא אינה נעוצה בחומרת המחלה: "אני לא מכחיש שיש היסטריה בכל העולם, את המגפה הזאת בפעם הראשונה בהיסטוריה מלווה מגפה של רשתות חברתיות. מה עושות הרשתות? ויש לי ניסיון הרי עשר שנים הייתי בכיסא הזה של המגיש - לוקחים תמונת זוועה אחת שהיא נקודתית, שהיא נכונה ליום אחד, והופכים את התמונה הזאת למשהו שמייצג את כל העולם, ותוך שנייה זה הופך למדיניות של ראש ממשלה".