ארגון הבריאות העולמי טען בעבר כי מסכות הפנים אינן יעילות בהתגוננות מפני נגיף הקורונה, אך אתמול (שישי) יו"ר הארגון הודיע כי הוא ממליץ לעטות אותן במקומות בהן ריחוק חברתי אינו מתאפשר - כמו תחבורה ציבורית וחנויות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

טדרוס אדהנום, יו"ר הארגון, הוסיף כי בעיקר לאנשים מעל גיל 60 ולאנשים עם מחלות רקע מומלץ לעטות מסיכות במקומות בהם לא ניתן לשמור על ריחוק חברתי, ופוטנציאל ההדבקה גבוה.

ד"ר טרדרוס אבהנום טדרייסוס (צילום: רויטרס_)
יו"ר ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טרדרוס אבהנום טדרייסוס | צילום: רויטרס_

בעבר המליץ הארגון על עטיית המסיכות רק בקרב צוותים רפואיים, חולי קורונה וקרוביהם האישיים. על אף זאת - מדינות שונות ברחבי העולם, ביניהן גם ישראל, אימצו את השימוש במסכות במקומות ציבוריים.

נשיא הארגון, אמר שעדיין אין הוכחות מדעיות חותכות שתומכות במסקנה כי השימוש במסכות מגן מפני הקורונה. לצד זאת, הוא הוסיף כי הארגון משנה את המלצתו בעקבות הראיות המצטברות ממדינות בהן הציבור עוטה מסכות, ובקושי הקיים בשמירה על ריחוק חברתי.

הוא הדגיש כי המסכות לכשעצמן אינן מונעות הדבקה מפני הנגיף וכי יש להמשיך להקפיד על היגיינה אישית, שטיפת ידיים ושמירת מרחק. 

המלצה חדשה נוספת של הארגון נוגעת לצוותים רפואיים: מעתה מומלץ כי לעטות מסכת פנים בכל רחבי המוסד הרפואי - ולא רק במחלקות הקורונה. כך למשל, רופאים שעובדים במחלקת לב - צריכים לעטות מסכה גם אם אין בה חולי קורונה מאומתים.