הנתון הגבוה ביותר של חולים ביממה אחת מאז תחילת אפריל: מנתוני משרד הבריאות המעודכנים שפורסמו הערב (חמישי) עולה כי ביממה האחרונה נמצאו 668 נדבקים חדשים בנגיף, ומספר החולים הפעילים עומד על 6,084  - זאת בהשוואה לאתמול (רביעי) בשעה הזו, אז היו בישראל 5,520 חולים פעילים בלבד. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מספר הנדבקים המאומתים הכולל בשעה הזו אתמול עמד על 21,732 - מהם 15,904 מחלימים, ואילו כעת המספר הוא 22,400 ישראלים שנדבקו בנגיף - כשמספר המחלימים מתוכם הוא 16,007. אישה אחת נפטרה ביממה האחרונה מהנגיף - ומספר הנפטרים עומד על 309. מספר החולים המונשמים עלה מ-28 ל-29. 

לצד הנתון הגבוה של נדבקים חדשים, יש לציין גם את מספר הבדיקות שנערכו ביממה האחרונה ונחשב גבוה במיוחד: 17,697 בדיקות. 

הקורונה בישראל (צילום: יונתן סינדל, פלאש/90 )
הקורונה בישראל | צילום: יונתן סינדל, פלאש/90

באחת היממות עם מספר החולים הגבוה ביותר שאותר באביב האחרון, כשאותרו 677 נדבקים חדשים ביממה, הממשלה הודיעה על איסור יציאה מהבתים שלא למטרות חיוניות - ואילו כעת לא מוטלות מגבלות כוללות על הציבור, למעט באזורים שנחשבים "אדומים". 

הנפטרת הנוספת מקורונה היא דיירת מבית האבות 'עידן הזהב' בירושלים. "בלב כבד אנו מבקשים לעדכן כי דיירת שלנו, בת 88, נפטרה היום בבית החולים שערי צדק", נמסר מבית האבות, "אנו נפרדים מאישה אהובה ונעימה, אוהבת חיים שהגיעה אלינו לפני למעלה מארבע שנים ומשתתפים בצערם העמוק של 3 בניה, בני משפחתה ומכריה". 

ירושלים, בני ברק ותל אביב - הערים עם הכי הרבה חולים 

בראש רשימת הערים המובילות במספר החולים עדיין נמצאות ירושלים, בני ברק ותל אביב. בירושלים ישנם 4419 חולים מאומתים, בבני ברק 3339 ובתל אביב ישנם כיום 1212 נדבקים מאומתים. עוד ברשימת הערים עם מספר החולים הגבוה ביותר: בית שמש (606), אשדוד (485), מודיעין עילית ואלעד (478) ופתח תקווה (459).

הגידול הכי גבוה במספר החולים המאומתים ביממה האחרונה חל באשדוד – שם חל גידול של 2.54% במספרם. כתוצאה מכך, ועדת שרים צפויה לדון בהמלצת משרד הבריאות להכריז אזור מוגבל על שלוש שכונות באשדוד. 

לפי מה שמסתמן, המגבלות יוטלו על רובעים ג', ז' ו-ח' בעיר וברובעים הללו ייסגרו בתי התפילה עד יום חמישי הבא ויחד איתם גם מוסדות החינוך. התקהלות תותר עד 10 אנשים והאכיפה תוגבר. נכון לעכשיו, סגרים מוגבלים מוטלים גם על אזורים שונים בטבריה ובאלעד ובבת ים צפויות לחול הגבלות שונות על הציבור. 

ההגבלות יחזרו? "הציבור לא מקפיד על ההנחיות"

מנכ"ל משרד הבריאות הנכנס, פרופ' חזי לוי, התריע הבוקר מפני התפרצות מחודשת של הנגיף, זאת לאור העלייה בשיעור התחלואה בימים האחרונים. הוא קרא לאכיפה מוגברת של התקנות כדי לשבור את שרשראות ההדבקה. "הציבור לא מקפיד על מה שביקשנו", אמר בריאיון לקרן מרציאנו ואודי סגל בגלי צה"ל. "יכול להיות שחתונות יקטנו, אם לא תהיה ברירה".

קורונה בישראל (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
יותר מ-17 אלף בדיקות בוצעו ביממה האחרונה | צילום: דוד כהן, פלאש/90

פרופ' לוי הבהיר כי הכוונה היא להתיר קיום קייטנות פרטיות, זאת בתנאי שתהיה הקפדה על הכללים. "נאפשר קייטנות פרטיות אם המתווה יהיה כך שיבטיח את בריאות הילדים, אבל מחנות קיץ לא יהיו בגלל התנהגות הנערים", אמר. "אנחנו דנים כעת במתווה ורוצים קבוצות מצומצמות, אך המספרים עדיין לא נסגרו. נחייב שמירת מרחק, ניטור והתנהגות שתמנע הדבקה ככל שניתן".

פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות (צילום: פלאש/90 )
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי | צילום: פלאש/90

"הציבור מתנהג כאילו הקורונה חלפה מאיתנו", הצהיר פרופ' לוי כשנשאל אם צפויה חזרה להגבלות ברחבי הארץ. "הוא לא מקפיד על מה שביקשנו כמו עטיית מסיכה. בהיבט הממסדי יש להגביר את האכיפה ולאתר מאומתים ונדבקים. יש דיון אם אנחנו נעשה הגבלות נוספות. על השולחן: האם נסוגים אחורה בנוגע לאולמות, האם אוכפים התקהלויות והתגודדויות, האם מטילים הגבלות חזקות יותר בבתי ספר, האם יישארו בבית בשכונות עם תחלואה".

אמש אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את הפעלת איכוני השב"כ שיאפשרו ביצוע מעקבים סלולריים אחר חולי קורונה, זאת לאחר אישור הממשלה ולאחר שראש שהשב"כ הסיר את התנגדותו. בכירים בממשלה אומרים שקצב ההדבקה עולה מדי יום ואין ברירה אלא לבצע את המהלך, אחרת לא ניתן יהיה להגיע במהירות לאנשים שהיו בסביבת הנדבקים כדי לשלוח אותם לבידוד.