הוועדה המיוחדת בעניין ההתמודדות עם נגיף הקורונה בכנסת תתכנס הבוקר (חמישי) בפעם השנייה מאז הקמתה. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב העיד בפני הוועדה: "מערכת הבריאות צריכה לקבל הרבה יותר משאבים, אנחנו מכינים את עצמנו לסדר גודל של 5,000 מונשמים בו זמנית. כרגע אין לנו את היכולת הזו".  גם ראש המל"ל מאיר בן שבת ומנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ידווחו היום בפני חברי הכנסת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראש המל"ל מאיר בן שבת שהופיע גם הוא בפני חברי הוועדה הבוקר ציין, כי כרגע אין תוכנית בנויה ומסודרת ליציאה מההסגר, לאחר שאמש נכנסו לתוקף הנחיות חדשות. "אין לנו אסטרטגיה מאושרת ליציאה מההסגר", בן שבת. "הרעיון המסדר הכולל שנמצא בפנינו מאושר, מה שכרגע קיים זה רעיונות וכיוונים אבל לא אסטרטגייה מאושרת".

ועדת הקורונה (צילום: דוברות הכנסת ועדינה ולמן)
ועדת הקורונה בכנסת | צילום: דוברות הכנסת ועדינה ולמן

עוד אמר בן שבת בפני חברי הכנסת: "ייתכן שנעביר את אחריות האירוע למשרד הביטחון, והוא משמר כוננות לקבלת הפיקוד והאחריות לידיו בכל רגע נתון מתחילת המשבר. צורת הניהול היא כך: גיבוש המדיניות על ידי הממשלה, הנחלת המדיניות למשרדים נעשית על ידי המל"ל, הביצוע של הדברים הוא מבוזר, גם נושא ההסברה. אנחנו מדי יום נותנים את הדגשים לאותו יום למשרדי הממשלה".

תחילה הופיע בפני הוועדה מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב שאמר: "אנחנו רוצים להגיע לחג הפסח עם יכולת קצת לקחת סיכונים. אנחנו מאוד פוחדים מפסח והרמדאן שאנשים יוצאים ומתקהלים. זה הכי מסוכן. אנחנו עכשיו רואים את ההשלכות של פורים. השבועיים הקרובים קריטיים מאוד להצלחה שלנו להתמודדות עם התחלואה".

ח"כ שלח ומנכ"ל משרד הבריאות. קרדיט: דוברות הכנסת ו (צילום: החדשות 12, דוברות הכנסת ועדינה ולמן)
ח"כ שלח ומנכ"ל משרד הבריאות בועדה | צילום: החדשות 12, דוברות הכנסת ועדינה ולמן

הבוקר פרסם מרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים מעודכנים אודות היערכות מערכת הבריאות להתמודדות עם המגיפה. נכון לינואר 2019 היו בישראל 758 מיטות טיפול נמרץ מסוגים שונים. בנוסף, נכון להיום יש בישראל 2,173 מכשירי הנשמה, מתוכם כשליש (708) נמצאים בשימוש, עוד 28 לא תקינים ו-1,437 פנויים.

הנתוני‎ם המלאים של מרכז המחקר והמידע של הכנסת

בנושא הזה אמר מנכ"ל משרד הבריאות: "יש עוד מכונות הנשמה שאנחנו לוקחים מהצבא, יש עוד 70 במגזר הפרטי שנשתמש גם בהם. סה"כ יעמדו לרשותנו בזמן הקרוב 2,864. יהיו 900-800 מכונות מהצבא שאני מקווה שיהיו זמינות. לצד זאת אנחנו עובדים על אלפי הזמנות. אנחנו לא יודעים להגיע מתי יגיעו. הדבר השני זה לייצר ייצור מקומי בארץ. מקווה שזה ייתן לנו עוד כמה מאות".

חיטוי במשכן הכנסת - השבעה בצל הקורונה (צילום: עדינה וולמן, דוברות הכנסת)
חיטוי בכנסת טרם פתיחתה | צילום: עדינה וולמן, דוברות הכנסת

משרד הבריאות עדכן הבוקר (חמישי) כי מספר הנידבקים בנגיף הקורונה בישראל עלה ל-2,495, כלומר 126 חולים חדשים מאז העדכון האחרון אתמול בערב. מבין החולים, 41 בני אדם מאושפזים במצב קשה בבתי החולים בארץ, 68 במצב בינוני, וכל האשר סובלים מתסמינים קלים בלבד, או אובחנו ללא תסמינים. עד כה 5 חולים מתו מהמחלה בישראל, ולפחות 66 החלימו.

ההנחיות החדשות שהציג ראש הממשלה נתניהו אמש נכנסו לתוקף, וכבר מהבוקר הושבתה כל תנועת הרכבות והמשטרה אוכפת את הגבלות התנועה המחמירות.כוחות שיטור כבר החלו לאכוף אותן, בשלב הראשון ללא מתן קנסות.