מכירים את זה שהמקרר מתמלא בקופסאות עם שאריות ואתם מקווים שהקופסה שאתם מחזיקים מכילה אוכל שעוד אכיל כי אין לכם מושג ממתי זה? זה קורה לכולנו. על קופסאות עם שאריות אוכל אין תאריך תפוגה כמו במוצרים שנקנים בסופר ולפעמים לדעת אם המזון אכיל, יכולה להיות משימה לא קלה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לדעת אם השאריות ראויות לאכילה או צריכות להיות בפח הזבל.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק? 

לא מומלץ להשאיר אוכל במקרר יותר מכמה ימים בודדים

לפי State Food Safety, חברה המתמחה בבטיחות מזון בארה"ב, שאריות אוכל צריכות להיזרק לאחר שבוע. אבל יש גם כמה מזונות שכדאי להשליך לפח עוד לפני כן. לפי מחלקת החקלאות של ארה"ב, קציצות בשר, המבורגרים, מרקים, נזידים ותבשילים יכולים להיות במקרר עד שלושה או ארבעה ימים. עם זאת, אם עברו כמה ימים ואתם עדיין לא בטוחים אם המאכל ניתן לצריכה או לא, יש עוד כמה סימנים שיעזרו לכם לדעת.

אישה עומדת מול מקרר (צילום:  Andrey_Popov, shutterstock)
יש כמה דרכים פשוטות לדעת אם האוכל במקרר עוד ראוי למאכל | צילום: Andrey_Popov, shutterstock

אם הצבע השתנה – סימן שלא כדאי לאכול

חזרתם רעבים מהעבודה ואתם מתים כבר לחמם את השאריות במיקרו? חכו רגע והביטו היטב באוכל. אם הצבע השתנה – זה לא סימן טוב. אם בשר שינה צבעו לאפרפר, או חסה שינתה צבעה מירוק לחום, אל תאכלו אותם. ובאופן כללי, אם אתם מבחינים שמאכל מסוים שינה צבעו לצבע שלא אופייני לו, זרקו אותו. חוק זה תקף בעיקר למאכלים עם רכיבים טריים, כמו ירקות, בשר ומוצרי חלב. אך מזונות שמכילים מרכיבים עם חומרים משמרים, צבע המזון דווקא עלול להוליך אתכם שולל – וכדאי לחפש סימנים אחרים כדי לוודא שהוא ראוי למאכל.

ספגטי בקופסה (צילום:  tumsuk, shutterstock)
הצבע יכול לעזור, אבל לא עם מדובר במאכל עם חומרים משמרים | צילום: tumsuk, shutterstock

אם הריח השתנה – הגיע הזמן לזרוק את השאריות

כל אדם עם חוש ריח תקין יידע לזהות ריח של מזון מקולקל. אבל לא תמיד מזון שלא ראוי למאכל יריח רע, אלא לפעמים הוא פשוט יהיה בעל ריח קצת שונה מהרגיל. אז אם הפסטה לא מריחה כמו שהיא הריחה כשבישלתם אותה, אפשר לוותר עליה.

עוד ב-mako בריאות:
>> מנסים לרדת במשקל? תוסיפו את זה לסלט שלכם
>> חיידק-על מתפשט בעולם והורג 1 מכל 4
>> זו כמות הקפה שצריך לשתות כדי למנוע מחלות

עובש הוא סימן שכדאי לזרוק את השאריות

העולם מתחלק לשני סוגי אנשים: אלה שרואים קצת עובש בלחם, חותכים אותו וממשיכים לאכול – ואלו שרואים עובש וישר זורקים את הלחם לפח. אם אתם שייכים לסוג הראשון, כדאי לכם להמשיך לקרוא. לפי הנחיות מחלקת החקלאות האמריקאית, מזונות שמופיע בהם עובש יכולים לכלול חיידקים בלתי נראים וסוגים מסוימים של עובש שיכולים לגרום לבעיות נשימה ולאלרגיות. לכן מומלץ לזרוק שאריות שהבחנתם שיש בהן עובש, במיוחד לחם.

גם אם זה נראה שבחלק מהלחם אין עובש, ברגע שיש בחלק אחד, סיכוי גבוה שיש בחלקים אחרים של הלחם חיידקים או פטריות, גם אם הם לא נראים לעין. בגבינות, לעומת זאת, החוק קצת גמיש יותר. ככל שהגבינה רכה, כך כדאי להשליכה לפח אם יש עליה עובש. אז אם מדובר בגבינה קשה כמו פרמזן, לרוב ניתן לחתוך את החלק העבש ולהמשיך לאכול את הגבינה שנשארה.

המרקם שונה? לזרוק לפח

אם אתם עדיין לא בטוחים לגבי איכות השאריות שלכם, המרקם שלהם יכול לתת לכם את התשובה. אם מרקם המזון השתנה או הוא מרגיש מעט חלקלק מהרגיל, ככל הנראה שהוא התקלקל.

ועוד כמה טיפים אחרונים

אם יש ספק – אין ספק. עדיין לא בטוחים? פשוט עקבו אחר תחושת הבטן שלכם, היא תודה לכם על זה אחר כך.

השאירו תוויות עם תאריכים. אם אתם לא סומכים על הזיכרון שלכם שיגיד לכם כמה זמן כל קופסה הייתה במקרר – פשוט הצמידו לקופסאות תוויות עם תאריכים, כך תדעו מה צריך להיאכל קודם ומה יכול להישאר עוד כמה ימים במקרר.