כל עסק או חברה יכולים להיפגע מבחינה כלכלית בדרך זו או אחרת. פעמים רבות פגיעה כלכלית בבעלי העסקים מתגלה ככדור שלג פיננסי ובהמשך גם משפטי שקשה לעצור, עד שמגיעה התפוררותו של העסק. כך קורה לעסקים לא מעטים בישראל, וכל עסק שקורס פוגע בסופו של דבר לא רק בעצמו, אלא בכלכלה הישראלית באופן כללי.

חברות ועסקים הנכנסים לקשיים כלכליים נאלצים להתמודד לא רק עם הקשיים עצמם, אלא גם עם תדמית שלילית. לא פעם אומרים כי "לעסקים שלא צלחו חודש אחד אין בכלל זכות קיום עסקית". משפט זה מצליח להרגיז רבים, והוא מגיע מאנשים חסרי ניסיון שמעולם לא הקימו עסק ולא נדרשו לנהל חברה בכוחות עצמם. בניגוד למדינות שונות ברחבי העולם, בישראל לא קל לצבור רזרבות כספיות ועתודות. שכן, מצד אחד מציגים לנו בערוצי התקשורת צרכנים המגהצים את כרטיס האשראי שלהם ללא הפסקה במגוון חנויות, ומצד שני מרבית העסקים בישראל נכון להיום הם עסקים מתגלגלים אשר אינם מצליחים לגמור את החודש. וברגע שבעלי העסקים אינם מצליחים לפרוע את המינוס שבו הם נמצאים, הם מוצאים את עצמם במצב שבו קשה להם לפרוע את חובותיהם הכספיות, אם בכלל. מכאן הם מתגלגלים להכרזה על חדלות פירעון ובסופו של דבר על פירוק החברה.

לפניה ישירה אל משרד עו"ד ונוטריון שמעון האן, לחץ/י כאן

הכירו את החוק החדש לחדלות פירעון ושיקום כלכלי

החוק החדש של חדלות פירעון ושיקום כלכלי שנת תשע"ח (2018) נכנס לתוקפו ב-2019, והוא נועד לאפשר לבעלי העסקים להשתקם מבחינה כלכלית. בניגוד לחוק בשנים הקודמות, החוק העכשווי אינו רואה בתהליך של חדלות פירעון פגם או אשמה של בית העסק, אלא מתייחס אליו יותר כ"רוע הכרחי" שנוצר בעקבות תחום האשראי הפרטי והעסקי. כך, ההליכים של חדלות הפרעון אינם מהווים יותר אמצעי ענישה והרתעה עבור בעל העסק, אלא מאפשרים לו להסדיר את האשראי. בזכות חוק זה, בימינו יכולים בעלי עסקים רבים להשתקם מפגיעה כלכלית ולעבור את המשבר הפיננסי בשלום. וכדי ללכת על בטוח, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע המתמחה בתחומו. עו"ד שמעון האן מתמחה בתחום של חדלון פירעון והוא מסתכל על המשברים הכלכליים של בעלי העסקים מנקודת מבט שונה מעט ודי אישית.

בניגוד לעורכי דין אחרים, עו"ד האן מכיר מקרוב את הבהלה ותחושת חוסר האונים של בעלי העסקים שרואים כיצד העסק שהקימו במו ידיהם והשקיעו בו כל כך הולך ומדרדר. ואם לא די בכך, הרי שבעלי העסקים עצמם מרגישים שהם אינם יכולים לעשות דבר כדי לשנות זאת ולמנוע את הפגיעה הכלכלית החמורה. עו"ד שמעון האן חווה את ההדרדרות הזו על בשרו. לפני מספר שנים, היה עו"ד האן בעליה של רשת הצעצועים "האן צעצועים". הרשת התחילה לפעול ב-1951 ועסקה במכירה סיטונאית של צעצועים לחנויות. הצעצועים אוחסנו בדירתה של משפחת האן בירושלים. הרשת שגשגה היטב וצמחה במיוחד בשנות השמונים, והביאה לבעלים שלה רווחים נאים של מיליוני שקלים. עם תזרימים כאלה, העתיד נראה ורוד יותר מתמיד.

העסק התנהל על מי מנוחות עד בואה של האינתיפאדה השנייה אשר הביאה לשיתוק עסקים רבים בישראל ופגעה בכלכלה הישראלית. עסקים רבים הגיעו למשברים כלכליים רציניים, וביניהם גם העסק של עו"ד האן בזמנו. לאורך זמן רב מספר התביעות הלך והצטבר והנושים דפקו על הדלת בכל עת. בסופו של דבר, בשנת 2003 עו"ד שמעון האן הצליח להגיע להבנה עם הנושים ולסיים את המשבר שפקד אותו בבית המשפט. זה היה, כמובן, שנים רבות לפני הופעתו של חוק חדלות הפרעון החדש. מעניין לציין כי אותם נושים שצבאו בעבר על פתח ביתו של עו"ד שמעון האן ודרשו ממנו לשלם את חובותיו, הם כיום לקוחות קבועים במשרדו הפרטי. דבר זה מוכיח כי אפשר לסיים בשלום סכסוכים פיננסיים-משפטיים, מורכבים ככל שיהיו.

כאדם שעבר משבר כלכלי מקרוב, עו"ד שמעון האן מעניק אוזן קשבת לכל בעל עסק שנקלע לצרות והוא מבין היטב ללב לקוחותיו. עם החוק החדש שנועד לעזור לבעלי העסקים, הדרך ליציאה מהמשבר הופכת למורכבת הרבה פחות.

עורך הדין שמעון האן (צילום: משרד עו"ד ונוטריון שמעון האן)
עו"ד שמעון האן | צילום: משרד עו"ד ונוטריון שמעון האן

אם גם אתם נקלעתם למשבר כלכלי, זה הזמן לפנות למשרדו של עו"ד שמעון האן, אשר מתמחה במיוחד בתהליכים של פשיטת רגל וחדלות פירעון. הכתבה באדיבות דין - עורך דין לכל דין.

*לתשומת ליבך, המידע בעמוד זה אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך. כל המסתמך על המידע עושה זאת על אחריותו בלבד. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.