למרות הביקורת שהושמעה על שופט העליון סלים ג'ובראן, שלא השתתף בשירת ההמנון הלאומי בטקס שנערך אתמול בבית הנשיא, קולות רבים הבוקר דווקא מחזקים את ידיו. ראש העיר חיפה יונה יהב טוען: "אנחנו פשוט חברה משתגעת, לוקחים את מיטב האנשים שלנו ושמים אותם מחוץ לגדר".

יהב, הדגיש במהלך ריאיון בערוץ החדשות כי הוא תומך לחלוטין בשופט ג'ובראן, תושב חיפה. "לא רק שאני לא יכול להבין את הביקורת, אני חושב שאנחנו הולכים למחוזות שיוצרים מדרון מאוד מאוד משופע של כניסה לתהום שאין מוצא ממנה".

הוא הסביר: "אנחנו פשוט חברה משתגעת, לוקחים את מיטב האנשים שלנו, ושמים אותם מחוץ לגדר - מי נתן לנו את האומץ לעשות דבר כזה נורא? האיש הזה הוא אושיה משפטית מהדרגה הגבוה ביותר, יש לנו הרבה מאוד כבוד לאיש הוא מנחיל הרבה מאוד כבוד לחברה לעם ולעיר שלנו, ומי בכלל מעיז לקחת אותנו למחוזות כל כך מטומטמים?".

השופט סלים ג'ובראן שותק, היום בטקס (צילום: חדשות 2)
השופט ג'ובראן בטקס שנערך אתמול | צילום: חדשות 2

"אני מאוד מצטער, אין בשום מקום חובה לשיר וגם אני לא תמיד שר התקווה בטקסים. איש לא היה מטיל ספק.. זה תלוי בחשק שלי באותו הרגע או בנסיבות באותו הרגע, באיזה מקום שכתוב שצריך לשיר ולומר ואולי אני מזייף?", טוען ראש עיריית חיפה.

יו"ר מפלגת מרצ ח"כ זהבה גלאון, התייחסה גם היא למקרה: "העמדת שופט בית המשפט העליון במבחני הנאמנות של כהנא וליברמן נועדה לערער את הדמוקרטיה, שהיא משטר שרוחשים בו יותר כבוד לבני אדם מאשר לסמלים: 'נפש יהודי הומיה' ו'תקווה בת שנות אלפיים' הן מילים שמרגשות אותי, אך אני מכירה בכך שהן לא מקור של הזדהות עבור מי שאינו יהודי".

השר לעניינים אסטרטגיים משה (בוגי) יעלון אמר בתגובה כי "ההתנפלות היא תמוהה, מיותרת ונודף ממנה ריח רע של רדיפה משום מוצאו. השופט ג'ובראן עמד בעת שירת ההמנון וכיבד את המעמד, כפי שנדרש מכל אזרח במדינת ישראל, אך לא ברורה לי ההתעקשות לצפות מאזרח ערבי לשיר 'נפש יהודי הומייה'. גם בצה"ל אין אנו דורשים לשיר את ההמנון מחיילי וקציני צה"ל ערבים, דרוזים, בדואים וצ'רקסים, אשר עומדים ומצדיעים לדגל בעת השמעתו כפי שראוי שיקרה".

מקורבי ג'ובראן: נושא רגיש מאוד

אתמול, בסיום טקס ההשבעה של נשיא בית המשפט העליון הטרי, אשר גרוניס, נעמדו כל הנוכחים ושרו יחדיו את ההמנון הלאומי "התקווה". אבל המצלמות שהיו במקום תיעדו את השופט סלים ג'ובראן ניצב לצלילי ההמנון - כששפתיו חתומות.

שופט העליון סלים ג'ובראן, האזרח הערבי הראשון שמכהן בתפקיד זה, העדיף שלא לשיר את ההמנון הלאומי. בניסיון לברר עם מקורביו האם השופט נבוך משירה בציבור, התברר כי הוא נמנע משירת ההמנון מטעמים אידיאולוגיים.

מקורבים לשופט מסבירים היום כי מדובר בנושא "רגיש מאוד". גורמים פוליטיים אומרים בתגובה כי לא סביר ששופט עליון לא ישיר את ההמנון הלאומי. מנגד קולות אחרים שטוענים כי לא ניתן לבקש מאזרח ערבי, גם אם הוא שופט בבית המשפט העליון, שישיר את מילות ההמנון של המדינה היהודית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק