שר החוץ אביגדור ליברמן לא מתכוון להתפטר מתפקידו בעקבות המלצת היועץ המשפטי לממשלה להעמידו לדין בכפוף לשימוע בעבירות של מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון והטרדת עד - בזמן שכיהן כחבר כנסת ושר.

עו"ד ירון קוסטליץ, המייצג לאחר 15 שנות חקירה, הביע אמון כי שר החוץ ייצא נקי מהפרשה. "התבשרנו אמש שאין זכר לעבירת השוחד, שהיא העבירה העיקרית בה נחקר השר", אמר עו"ד קוסטליץ, "אנחנו משוכנעים שכפי שאין זכר לעבירת השוחד וכפי שכל התיקים נסגרו בעבר, כך גם יהיה הפעם".

לדברי עו"ד קוסטליץ, השר לא צריך להתפטר אלא לאחר השימוע "שיתקיים בעוד מספר חודשים, כך גם קבע העליון ב-2009 כי עד להחלטה הסופית של היועמ"ש לאחר שיי שמע את כל טענותינו באופן יסודי ומדודקדק בפתיחות המתבקשת".

על פי הודעת הפרקליטות שפורסמה אמש, התחקו החוקרים אחר תנועות כספים בהיקפים של מאות דולרים שהועברו על ידי אנשי העסקים מיכאל צ'רנוי, מרטין שלף ודן גרטלר אל חשבונות בנק שליברמן עמד מאחוריהם.

"זו הייתה תכנית מרמה קפדנית", כך טענו בפרקליטות היום והוסיפו: "לפי תכנית זו פעלו מר ליברמן ופרקליטו באופן שיטתי ומכוון להסתרת הפעילות, תוך ביצוע מעשי מרמה מתמשכים שיטתיים כלפי הציבור ומוסדות המדינה בניגוד לדין ולנורמות המחייבות את ליברמן מתוך תפקידו הציבורי".

ליברמן הקיף לכאורה מערך מסועף שכלל חשבונות קש וחברות קש בארץ ובחו"ל, ובחזיתם עמדו מקורבים אליו. כל זה התרחש כאשר ליברמן כיהן כאיש ציבור ועמד בתפקידים של חבר כנסת, שר החוץ, שר התשתיות, שר התחבורה וכשר לעניינים אסטרטגיים.

באחד המקרים הקים ליברמן חברה ומניותיה נרשמו על שם בתו מיכל. בדרך זו, טוענים בפרקליטות, קיבל כספים גם כשהיה איש ציבור. באמצעות החברה התקבלו תשלומים בסכום כולל של למעלה מ-2.5 מיליון דולרים, ומתוך סכום זה יותר ממיליון דולרים התקבלו התקבלו בחברה בתקופה שבה כיהן בתפקידים ציבוריים.

"העמיד עצמו במצב של ניגוד עניינים"

בפרקליטות ציינו כי "בהתנהלותו זו העמיד עצמו ליברמן במצב של תלות אפשרית באותם אנשי עסקים או למצער במצב של חשש של ניגוד עניינים בין פעילותו הציבורית לבין מחויבותו לאותם גורמים".

בנוסף, במהלך הדרך התברר ששגריר ישראל לשעבר בבלרוס זאב בן אריה, העביר לליברמן פרטים סודיים וחסויים מבקשת ישראל לחיקור דין בבלרוס. באותה העת הוחלט במשטרה להמליץ לחקור ולהעמיד אותו בסעיף של שיבוש מהלכי חקירה. ובמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה חשבו שמזמן היה צריך להגיש נגדו כתב אישום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק