פרקליטו החדש של משה קצב הוא עורך הדין יורם שפטל, כך מספר הערב ליאור קצב, אחיו של האנס המורשע והנשיא לשעבר משה קצב, בריאיון מיוחד לתכניתנו "פגוש את העיתונות". האם האיש שחילץ את דמיאניוק מגזר דין מוות יצליח לזכות את הנשיא שהורשע באונס?

"כבר חמישה שבועות ושלושה ימים בכלא וכל הזמן הזה לא נפגשנו, רק שוחחנו בטלפון", מספר אחיו של קצב. "הוא לא מתעקש לא ללבוש את המדים", אומר ליאור קצב וממשיך: "קצב לא יברח מבית הסוהר, די בהשפלה שהוא עובר ולא נכון להכביד עליו עם השפלות נוספות".

לדבריו, "קצב לא ביקש הנחה, הוא משתתף בכל תורנויות האסירים. הוא רצה לחסוך את ההשפלה הנוספת הכרוכה בלבישת מדי אסיר ולכן הוא מוותר בשלב זה על ביקורי המשפחה שלו. קצב רוצה לחסוך מאיתנו את הכאב שכרוך בלראות אותו לובש מדי אסיר כשהוא יושב בכלא על לא עוול בכפו".

עוד אומר אחיו של קצב, כי הוא "מבין שיש בעיה, אבל בשב"ס ראוי שיימצא מישהו אחראי שימצא פתרון למצב. בעבר היו תקדימים ואפשרו לאסירים לפגוש את בני משפחותיהם ללא מדי אסירים".

"שומע ממנו הרבה כאב וסבל"

קצב מספר כי הוא מדבר עם אחיו מדי יום בטלפון וכי הוא שומע ממנו הרבה כאב וסבל. "הוא יושב עם הרב שלמה בניזרי בתא וזוכה לכבוד והערכה מצד האסירים". לדבריו, קצב משתתף בשיעורי תורה ותפילות ומקדיש זמן להמשך המאבק לחפותו". על שיחות הטלפון מספר האח כי הן קצרות, "מתחילות ומסתיימות בבכי של משה קצב בכל שיחה. קשה לקצב לנהל שיחות עם אשתו, ילדיו ואמא שלו".

"גילה עוברת את התקופה בקושי רב, התקשתה לחזור לקריית מלאכי ומנסה לתמוך מרחוק, לשלוח ספרים ולשוחח איתו בטלפון. היא כפתה על עצמה כמו כולנו אורח חיים מסוים", אומר ליאור קצב והמשיך: "חשוב לגילה להגיע לכלא, היא הגיעה פעם אחת לבית הסוהר ועמדה מרחוק; היה לה קושי עצום להגיע לחומות הכלא".

"עשרות שופטים סבורים שחייבים להגיש בקשה לדיון נוסף"

קצב מספר גם על התהליך המשפטי שעובר האחיו המורשע באונס: "משה קצב לא התעקש על דיון נוסף", מספר ליאור האח, "בני המשפחה קיבלו את ההחלטה למרות שקצב ביקש לרדת מזה. גם עורכי הדין שהמליצו לא ללכת לדיון נוסף חושבים שנעשה עיוות דין ושיש להפוך את פסק הדין, אבל לדעתם באווירה הציבורית היה נכון לוותר על זה. פלדמן עדיין חבר בצוות ההגנה גם אחרי הדברים שאמר, קצב מעולם לא תקף את המתלוננות ומותר שיהיו גם מחלוקות עם עורכי הדין".

"החלטנו לשכור את שירותיו של עו"ד יורם שפטל לקראת הדיון הנוסף. עשרות שופטים ועורכי דין בכירים סבורים שחייבים להגיש בקשה לדיון נוסף. אני מכבד את החלטת בית המשפט העליון ומקווה שימצא לנכון לעסוק בשאלות המשפטיות שעולות מהערעור הם בחרו להאמין למתלוננות תוך התעלמות מאליבי, עדויות שב"כ ויומנים. ראוי לבחון את משקל האליבי מול עדות המתלוננת", אמר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק