האגודה לזכויות האזרח עתרה היום לבג"ץ יחד עם שלושה עותרים נוספים בדרישה לבטל את חוק הקמת המאגר הביומטרי ואת תקופת "הפיילוט" בת השנתיים.

"הקמת המאגר תהווה פגיעה חמורה בפרטיות ובביטחון הציבור ודליפתו תגרום לנזק בלתי הפיך", מזהירים העותרים, בהם האגודה לזכויות האזרח, התנועה לזכויות דיגיטליות, פרופ' קרין נהון ודורון אופק, ומדגישים שהם יוצאים נגד הקמת המאגר, אך תומכים בהנפקת תעודות ביומטריות.

"מאגר המרכז מידע ביומטרי של כל תושבי המדינה הוא משאב מידע רגיש ואדיר, המהווה מנגנון מעקב ושליטה חסר תקדים", מציינים בעתירה עורכי הדין אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח ויהונתן קלינגר מהתנועה לזכויות דיגיטליות. "הוא מסב פגיעה קשה ובלתי נחוצה לכבוד האדם, לחירותו ולזכותו לפרטיות. הוא חותר תחת אושיות הדמוקרטיה, ובנוסף הוא מהווה סכנה לשלום הציבור ולביטחונו".

די בהנפקת תעודות "חכמות"

לטענת העותרים, למרות שהחוק נחקק במטרה למנוע זיוף תעודות זהות, מאגר ביומטרי מרכזי אינו נחוץ וגם לא נועד למנוע זיוף של מסמכי זיהוי "לשם כך די בהנפקת תעודות "חכמות" היכולות להכיל גם אמצעים ביומטריים", הם מסבירים.

עוד מאשימים העותרים את מדינת ישראל ש"כרכה שלא לצורך את התכנית להקמת המאגר ביחד עם ההנפקה של תעודות זהות 'חכמות', ובכך הפקירה את בטחון אזרחיה במשך שנים ונמנעה מלהנפיק תעודות זהות שכאלה".

כתוצאה מכך, לדבריהם, עומדת המדינה וסוחטת את האזרחים להשתתף בניסוי הביומטרי אם אלה רוצים להימנע מזיוף מסמכים ולקבל תעודות חכמות.

"רשות האוכלוסין מנסה להפחיד ולשכנע את הציבור שלא לצורך כמה כדאי לו לקחת חלק בניסוי הביומטרי וכמה בטוח יהיה המאגר", מוסיפים העותרים ומדגישים: "היא רק שוכחת לציין שבעידן הויקיליקס וההאקרים אין כזה דבר מאגר הבטוח מפני דליפה. הפגיעות הצפויות, אם וכאשר יזלוג מידע מן המאגר, רק מחמירות את עוצמת הפגיעה שהוא ייסב לפרטיות הציבור בעצם קיומו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק