תינוק, חלב אם, בקבוק, יולדת (צילום: רויטרס)
האם תוכל לראות את ילדיה (אילוסטרציה) | צילום: רויטרס

גירושים שאחרי סכסוך מר והסדרי ראייה לילדים הם עניין טראומטי דיו כשמדובר במשפחה בעלת שני הורים. הדבר סבוך פי כמה כשמדובר במשפחה עם אב אחד ושתי אמהות, הורים לזוג תאומים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ראשית הסכסוך הוא בהחלטה של בנות זוג להביא יחד ילד לעולם: אחת מהן נתנה ביצית אותה הפרה גבר הומוסקסואל, והביצית המופרה הוכנסה לרחמה של האישה השנייה. כך למעשה נוצר מצב שהאישה השנייה היא היולדת, אך לא אמם הביולוגית של הילדים.

שתי הנשים גידלו את התאומים במשך שלוש שנים בדירתן המשותפת, וערכו הסכם הורות עם האב בו נקבע כי מעמד כולם זהה. עם זאת, לא ניתן להירשם ברשויות המדינה כשלושה הורים - לכן רק היולדת והאב נרשמו כהורים.

חלף זמן, ושתי הנשים הסתכסכו ותורמת הביצית עזבה את הדירה. הילדים נותרו עם היולדת, ששיתפה פעולה עם אבי הילדים נגד האם הביולוגית ומנעו ממנה לראות את הילדים. הסכסוך המסובך הגיע לפתחו של בית המשפט.

בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב קיבל את תביעתה של האם וקבע כי על היולדת והאב לאפשר לה גישה לילדים למשך כמה שעות, שלוש פעמים בשבוע. היא אף תאסוף אותם מגן הילדים בימים ראשון ורביעי.

האב והיולדת טענו כי האם הביולוגית תפקדה כבת הזוג של היולדת ולא כאמם, וכי לא טיפלה בהם היטב. ממילא, לטענתם אין לה כל זכות משום שמעמדה הוא של תורמת ביצית בלבד. השופט יהורם שקד דחה את הטענות ואמר כי התרשמותו מהאם הביולוגית הייתה חיובית, וכי ההסכם בין הצדדים קובע במפורש שלכל ההורים מעמד שווה גם במקרה של פרידה.