במשרד הבריאות מזהירים את הציבור. אילוסטרציה (צילום: AP, חדשות)
תביעה: "שכחו אותי בבטן" | צילום: AP, חדשות

25 שנה אחרי הלידה, תביעה נגד בית החולים: צעיר בן 25 מהצפון הגיש באחרונה תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כנגד בית החולים וולפסון בגין רשלנות רפואית. לטענתו, בית החולים התרשל בטיפול בלידתו שאירעה בשנת 1989 וכתוצאה הוא סובל ממוגבלות שכלית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכתב התביעה נטען כי אמו של הצעיר הגיעה לבית החולים בשבוע ה-35-36 להיריונה, כשבבטנה תאומים. הצוות הרפואי סבר כי מדובר בלידת עובר אחד ולאחר שהתאום הראשון נולד חלפו כ-30 דקות עד שהצוות הרפואי הבחין שהבטן והרחם נותרו גדולים. לאחר שנערך בירור קצר עלה כי בבטן האם נמצא עובר נוסף - התובע.

כתוצאה מהשהות הממושכת בבטן האם חולץ העובר, לטענת התביעה, כשהוא ללא נשימה וללא דופק, לאחר איבוד דם רב. הוא חזר לנשום רק לאחר פעולות החייאה שנמשכו כשמונה דקות, אך הנזק כבר היה בלתי הפיך, ומהשלכותיו הוא סובל עד היום הזה.

נכות נפשית בשיעור של 70%

על כך, תובע הצעיר פיצויים של יותר משני מיליון וחצי שקלים מבית החולים, באם תוכח רשלנותם של הרופאים. על פי כתב התביעה, התובע סובל כיום ממוגבלות שכלית, קוגניטיבית, אישית וחברתית. נכותו הנפשית הינה בשיעור של 70%. עוד נטען כי התובע זקוק להתערבות שיקומית מכוונת בכל הקשור להתנהלות היומיומית סביב צרכים תפקודיים בסיסיים, אישיים ובין אישיים וכן בכל הקשור למישור התעסוקתי. במהלך היום יום הוא נתמך על ידי אמו.

על פי חוות דעת של מומחים בתחום המיילדות והגניקולוגיה שמופיעה בכתב התביעה, "מדובר באישה בלידתה השביעית, שפנתה בעקבות צירים, ללא מעקב היריון מסודר". המומחים גרסו כי היעדר מעקב היריון מסודר ורחם הגדול לגילו, מחייבים בדיקת רופא וביצוע בדיקת אולטרסאונד בקבלה לבית החולים, לבירור ולמניעת הפתעות.

המומחים הוסיפו בחוות דעתם כי לא בוצע בירור לסיבת הרחם הגדול, וכי בניגוד למקובל הרופאים התעלמו מכך או לא אבחנו כראוי. ההתנהלות לדבריהם הייתה בלתי סבירה, אינה מקובלת ומהווה חריגה גסה מנהלי הקבלה והטיפול ביולדת, גם בשנת 1989.

עו"ד חיים זליכוב, המייצג את התובע, סיפר לחדשות 2 Online כי "מדובר בתיק שבו רופאי בית החולים עצמו את עיניהם ולא זיהו שלא מדובר בהיריון תאומים, כתוצאה מרשלנותם כנטען בחוות הדעת הרפואיות נגרם לתובע נזק מוחי קשה, נכות גבוהה ונזקים המקשים על התנהלותו היום יומית".

מבית החולים וולפסון נמסר בתגובה: "התביעה הגיעה לבית החולים רק באחרונה. בית החולים יגיב לכתב התביעה במלואו במסגרת ההליך המשפטי. נבקש לציין כי מדובר באירוע שאירע בסוף שנות ה-80, כאשר השימוש בבדיקת אולטרסאונד היה רק בתחילתו. לא היה נהוג לעשות בדיקות אלו כשגרה לצורך קביעת מספר העוברים".