נשלח למאסר ממושך. ערן מזרחי (צילום: חדשות 2)
מחשוד לנאשם: ערן מזרחי | צילום: חדשות 2

גבה מיליונים מלקוחותיו ומבני משפחתו, הלבין הון בהיקף של רבע מיליארד שקלים ובכסף הזה השתמש כדי לרכוש רכבי פאר ודירות יוקרה, וניהל אורח חיים נהנתני - זו תמצית כתב האישום הארוך והמפורט שהגישה הבוקר המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לבית משפט המחוזי בתל אביב נגד הברוקר ערן מזרחי מסביון.

כתב האישום כולל לא פחות מ-96 אישומים בגין שורת העבירות שביצע לכאורה מאז שנת 2007, על ידי כך שגבה כ-45 מיליון שקלים מלקוחותיו, חלקם קרובי משפחתו. במסגרת כתב האישום מזרחי נאשם בין היתר בגניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, משיכת שיק ללא כיסוי, זיוף מסמך בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף וכן ביצוע פעולות ברכוש אסור.

על פני 112 עמודים, טוענים עורכי הדין יוחאי בן שמואל ויוסי אלון בכתב האישום, שמזרחי קיבל את הכספים בהסתמך על מצגי השווא השקריים וטענות הכזב שהציג ללקוחותיו. עוד נטען כי הברוקר מסביון זייף מסמכים כדי למנוע מבעלי הכסף לדרוש אותם בחזרה ועשה בהם שימוש לצרכיו האישיים בניגוד למטרה בגינה נמסרו לו.

"הזמין את הלקוחות למסעדות - ושילם בכספם"

"הנאשם טווה רשת מרמה והפיל לתוכה עשרות מתלוננים אשר הלכו שולל אחר המשיב והבטחות השווא שפיזר. המשיב לא בחל בשום אמצעי, ואף לא נמנע מלפגוע בקרובי משפחתו ובחבריו", נכתב בבקשה להארכת מעצרו עד תום ההליכים שהוגשה לצד כתב האישום, בו נטען כי כדי לרכוש את אמונם של קרובי משפחתו, אף הבטיח להם תנאים מועדפים "השמורים לבני משפחתו".

כך גנב לכאורה 600 אלף שקלים מדודתו, ועוד 1.8 מיליון שקלים מבת משפחה נוספת, כשהוא מבטיח להם תשואה נאה לכספיהם ואף גורם להן להשיג לו לקוחות נוספים שנפלו ברשתו על פי כתב האישום. חומרת כתב האישום באה לידי ביטוי במשך התקופה בה הונה לכאורה הנאשם את הנפגעים, במספר הנפגעים הגדול ובעובדה שחלק מהנפגעים הם בני משפחתו של הנאשם וחבריו הקרובים, והכול - תוך כדי ניצול האמון שנתנו בו.

מזרחי היה בעליה של חברת השקעות "ערן מזרחי פיננסים והשקעות", כשבהמשך שינה את שם החברה ל"סיטדל השקעות ופיננסים בע"מ" והציג את עצמו בפני אנשים רבים כבעלים של חברת השקעות מצליחה המתמחה בתחום השקעות במט"ח ומתמחה בלווי תיקי לקוחות בשוק המטבעות באמצעות בנקים מובילים בשוויץ. במסגרת תפקידו מזרחי הציג בכזב כי הוא משיא ללקוחותיו תשואות קבועות גבוהות בפרופיל השקעה סולידי, תוך הבטחות שווא כי הכספים יושקעו באפיקי השקעה במט"ח בבנק בשוויץ, לרבות באפיקי השקעה מיוחדים מזדמנים.
בפועל, כפי שעולה מכתב האישום, במקום להשקיע את כספי הלקוחות, השתמש בהם לצרכיו האישיים וכדי להמחיש את הצלחתו, נהג ברכבי פאר, התגורר בדירת יוקרה, הזמין חלק מלקוחותיו למסעדות - והכול, באמצעות הכספים שקיבל במרמה מהם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק