ניצחון לארקדי גאידמק בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים: פרקליטות מחוז ת"א הגיעה להסדר טיעון עם ארקדי גאידמק שבמסגרתו היא נסוגה מאישום הלבנת ההון בפרשה, שנחשב לאישום חמור ביותר ולבסיס של התיק נגד גאידמק.

על-פי הסדר הטיעון, שיוגש ביום חמישי הזה לאישורו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב, גאידמק יודה בעבירה של קבלת דבר בתחבולה וישלם קנס של בין שניים לשלושה מיליון שקל. בתמורה, האישום המרכזי בעבירת הלבנת ההון יימחק, וכן יימחקו העבירות של קבלת דבר במרמה שבהן הואשם גאידמק.

בוויתור על עבירות הלבנת ההון - שבהן הואשם גאידמק - יש כדי להעיד על הכרה בתבוסת הפרקליטות בתיק, היות שהפרשה הוכתרה כ"פרשת הלבנת ההון מן החמורות שנתגלו במדינה".

גם עבירת קבלת דבר בתחבולה, שהעונש עליה הוא שנתיים מאסר, נחשבת לעבירה קלה משמעותית מאשר עבירת קבלת דבר במרמה, שהעונש עליה הוא שלוש שנות מאסר, ואם נעברה בנסיבות מחמירות - מאסר של חמש שנים.

האשמה: הלבנת הון במאות מיליוני שקלים

הפרשה החלה בשנת 2009. באוקטובר 2009 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד גאידמק באשמת הלבנת הון בהיקף של 650 מיליון שקל. גאידמק נאשם בעבירות חמורות של הלבנת הון וכן בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, פעולה ברכוש אסור במטרה להסוות את מקורו ומסירת מידע כוזב במטרה למנוע דיווח.

בכתב האישום נטען כי פועלים שירותי נאמנות, חברת בת של בנק הפועלים וראשיה פעלו יחד עם גאידמק ונחום גלמור כדי לאפשר לגאידמק לרכוש במירמה את החברה ההולנדית טרמופוסט, הפועלת בתחום הפוספטים, תוך הסתרת זהותו כרוכש החברה וכבעל הכספים ששימשו לרכישתה. זאת, תוך הצגתו של גלמור כרוכש החברה ותוך הצגת 50 מיליון דולר מכספיו של גאידמק ככספים השייכים כביכול לגלמור.

משפטו של גאידמק נפתח במארס 2011 בפני השופט המחוזי צבי גורפינקל, לאחר מספר דחיות עקב סירובו של גאידמק לחזור לארץ, בטענה כי מצבו הבריאותי אינו מאפשר זאת.

הפרקליטות: "לא מאשרים ולא מכחישים"

יחד עם גאידמק נאשמים בכתב האישום חברת פועלים שירותי נאמנות; מנהליה הבכירים לשעבר של החברה, חיים שמיר ושלמה רכט; היועץ המשפטי של החברה, רם לוי; נחום גלמור, שפעל לפי האישום כאיש-קש מטעם גאידמק ומנהלת קשרי לקוחות באחד מסניפי הבנק.

פרקליטות מיסוי וכלכלה מסרה: "איננו מתייחסים למגעים עם סנגורים, ואין בכך כדי לאשר או להכחיש דבר".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק