"אני שואל את עצמי מאז אותו יום ארור מה קרה לי, ואין לי לעצמי תשובה", כך אמר היום ארז אפרתי, מאבטח הרמטכ"ל שהודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון, בניסיון למעשה סדום בצעירה בנמל תל אביב. 

אפרתי הוסיף בפני שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב כי, "לא עשיתי את כל מעשי ההתנדבות בחיי כדי לקבל תמורה, אבל עכשיו אני מבקש מבית המשפט רחמים ושיתחשב גם במעשיי לאורך כל השנים. מאז אותו בוקר ארור אני מתעורר, אני רואה את דלת הברזל המסורגת והמציאות מכה בי. אני מתמלא ברגשות צער וכעס על עצמי, שהבאתי את עצמי למצב הזה. זה מרגיש כאילו הרגתי מישהו בתאונה, הרגשה איומה ולכל החיים".

"אין לי הסבר. אני לא מאמין שזה קרה, אבל זה קרה ואין לי תשובה. יש בי המון חרטה וסליחה אמיתית. לא העליתי בדעתי שדבר כזה יכול לקרות לי, גם לא עם אלכוהול. בימים הראשונים הייתי בטוח שסיממו אותי. חשבתי שחייב להיות לזה הסבר, לא האמנתי, אין לי הסבר לעצמי". אפרתי ביקש את סליחתה של הצעירה שתקף, שנכחה באולם, ואמר כי הוא "מצר על הפגיעה בה, בנפשה ובמשפחתה".

לפני אפרתי העידו גם המתלוננת נגדו, וארוסתו של אפרתי, ורד אלי - שתיהן בדלתיים סגורות. גזר הדין של אפרתי יינתן ביום חמישי הקרוב. התביעה דורשת לגזור עליו עונש מאסר ממושך.

הפסיכיאטר בדיון קודם: "היה במצב של דלריום אלכוהולי"

אפרתי בבית המשפט, ארכיון (צילום: חדשות 2)
אפרתי, היום בביהמ"ש | צילום: חדשות 2

מוקדם יותר החודש התקיים דיון נוסף בעניינו של מאבטח הרמטכ"ל. מי שניסה לגרום אז לשופטים להפחית בעונשו של אפרתי הוא ד"ר גיל זלצמן, פסיכיאטר מומחה שעלה להעיד מטעם ההגנה. "זהו מקרה יוצא דופן של התנהגות בלתי מוסברת", פתח זלצמן את עדותו, המבוססת על חוות דעת שהתפרסה על פני 15 עמודים.

"המוח של אפרתי היה במצב של דלריום אלכוהולי", הווה אומר - במצב של הרעלת אלכוהול בו הוא אינו צלול בדעתו למשך זמן קצר. לטענתו של הפסיכיאטר, קשה מאוד להסביר את התנהגותו ומעשיו של אפרתי באותו לילה.

לאחר עדותו של הפסיכיאטר, עלתה להעיד בת דודתו של אפרתי, בת גילו. העדות, שהוגדרה כעדות אופי, ריגשה רבים באולם בית המשפט. "הוא מצטייר לא נכון בעקבות האישומים הקשים נגדו", ציינה, "מדובר באדם שהיה מוכן לעזור תמיד לאנשים, גם כאשר זה בא על חשבונו".

הורשע בניסיון למעשה סדום ותקיפה

בתחילת החודש, דקות לאחר פתיחת משפטו, הורשע אפרתי בניסיון למעשה סדום ותקיפה - זאת בעקבות חתימת הסדר טיעון בעניינו. במהלך הלילה שקדם להרשעה, חזרה בה המתלוננת א' מהתנגדותה והודיעה לפרקליטות שהיא מוכנה לקבל את הסדר הטיעון שהוצע לה.

שופט בית המשפט המחוזי חאלד כאבוב אישר את הסדר הטיעון מיד עם הגשתו לבית המשפט, והרשיע את אפרתי בהתאם להודאתו בניסיון לביצוע מעשה סדום ותקיפה. גזר הדין של אפרתי טרם ניתן, אולם העונש המקסימלי הקבוע בחוק על העבירות בהן הורשע עד 16 שנות מאסר.

א' עצמה הייתה צפויה להגיע באותו בוקר לבית המשפט ולהעיד כנגד מאבטח הרמטכ"ל ארז אפרתי - אך בעקבות המו"מ הקדחתני שנחשף אמש לראשונה בחדשות 2, כאמור נחתם ההסדר. כתב האישום תוקן כך שניסיון האונס בו נאשם אפרתי בתחילה לא מופיע בו. הסעיף שנותר הוא ניסיון למעשה סדום בלא הסכמתה של א', ובסעיף זה הודה אפרתי. סעיף התקיפה נמחק גם הוא מהאישומים, ומצויינת שם העובדה שאפרתי פעל תחת "השפעה מוגברת" של אלכוהול.

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

פרשת האונס בנמל ת"א - סיקור מיוחד:

אישום נגד המאבטח: ניסה לאנוס

צפו בשחזור של עד הראייה המרכזי לאונס בנמל ת"א

ארוסת המאבטח מתעקשת: "ארז חף מפשע"

פרקליטת המתלוננת: "הוא הפך לחיית טרף"