שבוע לאחר תחילת משפטו של הנשיא לשעבר משה קצב, נחשף הפרוטוקול הדיונים בבית המשפט. עורכי הדין מטעם הפרקליטות, הציגו בפני בית המשפט טענות לפיהן קצב פעל באופן שיטתי במהלך כהונתו בבית הנשיא על מנת להטריד את הנשים שעבדו איתו והלבטיח את שתיקתן.

"התביעה תציג בפני בית המשפט עדויות, על פיהן נהג הנאשם כדפוס פעולה, לאורך שנים, בדרך פיתוי וציד, תוך שהוא משתמש ביכולת שלו לקרב אליו את העובדות, להתעניין בהן, להחמיא להן, לתת לכל אחת מהן, תחושה של נבחרת בעיני הבוס הגדול", אמרה עורכת הדין רונית עמיאל.

"במקביל, ולשם הזהירות, הפעיל הנאשם כלפי הקורבנות שלו, מנגנון של השתקה, מערך שעתיד להבטיח את שתיקתן במידה ומי מהן תחליט שהיא, בכל זאת מדברת. הנאשם ואנשי שלומו, נהגו משך שנים, לשמר ולעיתים לתעד, ביוזמתם, תיעוד שכל התכלית שלו, הוא לשמש אליבי ליום הדין, במידה ויגיע".

בהמשך מציינת עמיאל כי "כחלק מאותה מוטיבציה, כשחרב החקירה כבר מוטלת על צווארו, נקט הנאשם בניסיון לתיאום עדויות, עם עדה שחשש שתעיד נגדו, בגין מעשה מגונה. עבודת מנגנון כוחנית, הופעלה על ידי הנאשם ואנשי שלומו בתיק הזה, גם כדי להכפיש את המתלוננות, וגם כדי להלך אימים על המתלוננות ועל עדים אחרים".

"המערכת פעלה בשיטתיות"

בדבריה הטיחה עורכת הדין טענות קשות כלפי מי שעמד בראש מוסד הנשיאות, אולם הפנתה בדבריה גם אצבע מאשימה כלפי האנשים בסביבתו של קצב: "לא ניתן להתעלם מהשיטתיות שבה פעלה המערכת על מנת, בסופו של דבר, לאפשר לנאשם לבצע את המיוחס לו בכתב האישום ולדאוג לכך, שהמתלוננות תישארנה שקטות ופוחדות".

בהמשך הדיון ציינה עורכת הדין עמיאל כי במספר מקרים, אישר קצב את התרחשותם של חיבוקים תמוהים כשלעצמם, שתכליתם תמימה. "תכלית המעשים השיטתיים של הנאשם, הייתה להשיג את הסכמת המתלוננות למעשים שאותם הוא ביצע בהם".

פרקליטו של קצב: "את האישומים יש להוכיח לגופם"

סניגורו של קצב, עורך הדין אביגדור פלדמן, יצא נגד מה שהוא מכנה "הניסיון ליצור דמוניזציה של הנאשם". לדבריו הדיבורים על מעשים דומים, על מנגנון ועל מתלוננות כנועות ונכנעות, הם ניסיון להציג את הדברים בצורה לא נכונה. "את האישומים יש להוכיח לגופם".

לדיון במשפטו של קצב הגיעו שמונה מבני משפחתו, אשר ביקשו להיות נוכחים בשלב העדויות. התביעה התנגדה למהלך זה וטענה שבני המשפחה, ובהם אחיו ובניו של קצב, עלולים להלך אימים על ל' ולפגוע בעדותה.

עורך הדין ציון אמיר, אשר מייצג גם הוא את קצב הביע את תמיהתו מהטענה. "שמעתי וקשה לי להאמין שאני שומע את הדברים", ציין אמיר והציע לוותר על נוכחותם של שניים מאחיו של קצב. בסופו של דבר קבע בית המשפט כי רק בן משפחה אחד יהיה נוכח במהלך הדיון, והם יוכלו להתחלף בינהם במהלך שלב העדויות.

משפט קצב (צילום: חדשות 2)
"פעל בשיטתיות", הנשיא קצב | צילום: חדשות 2

משפטו של הנשיא לשעבר משה קצב נפתח בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל אביב. קצב נאשם בסדרה של עבירות מין ובהן שני מעשי אונס בשלוש עובדות בבית הנשיא. הדיון הראשון במשפט נמשך במשך כ-8 שעות.

בנאומי הפתיחה של הפרקליטות וההגנה, הציגה הפרקליטות שורה של עבירות מין שבוצעו לכאורה לאורך 20 שנה של עבודות ציבור, והחמורה שבהן - אונס באחת מהעובדות של קצב. בהמשך נפתח פרק הראיות והעדויות, ובראשן של ל' מבית הנשיא.

פרשת קצב - סיקור מיוחד:

הווידאופדיה: פרשת קצב

קצב היה על ספסל הנאשמים 8 שעות

בית המשפט קבע: משפט קצב בדלתיים סגורות

רשמית: פרקליטי קצב התפטרו מייצוגו

מקורביו של קצב: מזוז רצה את ראשו

נאום האימים: קצב נגד ערוץ 2

השתלשלות פרשת משה קצב

מאחורי הקלעים של חושף פרשת קצב

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק