בית המשפט המחוזי בתל-אביב אישר היום הסדר פשרה בין סוחר המעו"ף אלי ארוך וחברת כלל פיננסים שבבעלות נוחי דנקנר, לפיו יקבל ארוך 9.2 מיליון שקלים, מהם כ-3 מיליון שישולמו לעורכי הדין שליוו אותו במשך השנים. 

ההסדר גובש על ידי עורכי הדין של הצדדים, עורכי הדין רם כספי וגד טיכו מטעם כלל פיננסים, ועו"ד פנינת ינאי מטעמו של ארוך ושל אמו ג'ני, במסגרת בקשת כלל פיננסים לבטל את פסק הבורר יעקב מלץ ז"ל.

אלי ארוך עלה לכותרות לאחר שכלל פיננסים טענה שהבורר בפרשה, השופט לשעבר יעקב מלץ ז"ל, שנפטר בינתיים, הכריע לטובת ארוך בסכסוך שבינו לבין כלל - משום שמלץ אוים על ידי ארוך ואולץ לכתוב את פסק הבוררות. מלץ דחה בתוקף את הטענות נגדו.

כלל פיננסים ביקשה לבטל את פסק הבורר, בטענה כי הוא מבוסס על מסמכים בלתי כשרים שארוך הגיש במהלך הבוררות בין הצדדים, ושהיטו את החלטת הבורר לטובתו.

חקירת משטרה נגד ארוך

במאי 2007, עם הגשת הבקשה לביטול פסק הבורר, נפתחה נגד ארוך חקירת משטרה. נראה היה שנסתם הגולל על ניצחונו הדרמטי של ארוך על ענקית הפיננסים, והתגובות בשוק היו קשות. נטען כי מצבו של ארוך בתיק בלתי הפיך, וכי התפטרות עורכי דינו מלמדת על אי האמון שהם רוכשים כלפיו וכלפי מעשיו.

ארוך שכר את שירותיה של עו"ד פנינת ינאי שהגישה תגובה לבקשת כלל פיננסים וסתרה את טענות החברה לפיה מסמכים לא כשרים הטו את תוצאת הבוררות לטובתו, תוך הדגשת הכשלים המשפטיים שבטענות.

התוצאה לא איחרה לבוא. כלל פיננסים החלה במשא ומתן ממושך וחשאי עם ארוך, שהסתיים בתשלום של מיליוני שקלים לכיסו. 

ארוך: "שמח שכל הסיפור מאחורי"

"אנו שמחים כי ההליך הגיע לסיומו", אמרה היום עו"ד פנינת ינאי, פרקליטתו של ארוך. "מטבע הדברים בהליך משפטי כל צד קרוב אצל עצמו, וכל צד מאמין בצדקות טענותיו. העובדה כי כלל פיננסים בסופו של דבר נענתה לפנייתנו לסיים את ההליך ולשלם לארוך ולאמו סכום של מיליונים מעידה על כך כי כלל נהגה מידת הגינות, והיא ראויה לכל הערכה על כך".

בראשית חודש דצמבר הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד ארוך דבר שאיים לסכל את ההסדר שעמד להיחתם, בסופו של דבר גם כתב אישום זה לא מנע את הפשרה. ארוך נאשם בזיוף מסמכים במהלך הבוררות.

בצאתו מהדיון אמר ארוך: "אני שמח שכל הסיפור מאחורי, ומרוצה מהפיצוי שקיבלתי. עברו עלי שנים קשות מאד ואני רק מבקש להתחיל עכשיו להתחיל לחיות את חיי".