ניסיון לדחות את הקץ: רגע לפני שמסתיימים 45 הימים שבהם ניתן להגיש ערעור על גזר דינו של חבר הכנסת לשעבר צחי הנגבי, פרקליטות המדינה פועלת להאריך את חלון ההזדמנויות. נציגי הפרקליטות הודיעו הבוקר לפרקליטיו של הנגבי על כוונתם לפנות לבית המשפט, במטרה להאריך את משך הזמן שבו ניתן להגיש את הערעור, כדי לא לפגוע בשביתת הפרקליטים.

כאמור בהודעתנו לבית המשפט במעמד הטיעונים לעונש, החליטה המדינה להגיש ערעור בעניינם של צחי הנגבי ושמואל הרשקוביץ", נכתב בהודעת הפרקליטים. "בשל שביתת הפרקליטים, אין בידינו להגיש את הודעת הערעור במסגרת התקופה שנקבעה לכך בחוק. מיד לכשיתאפשר הדבר, בכוונתנו לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה להאריך את המועד להגשת הערעור, וזאת כדי לאפשר את מיצוי הדיון בפרשה זו לגופו של עניין".

השביתה נכנסה היום ליומה ה-37, אולם המשא ומתן בין הפרקליטים לאוצר, בתיווכו של יו"ר ההסתדרות, הסתיים אמש ללא תוצאות, מבלי שנקבע דיון נוסף. בעוד יש מי שמודאגים מהשביתה המתמשכת, יש גם מי שמרוויחים ממנה: היום יסתיימו 45 הימים בהם אפשר היה להגיש ערעור על זיכויו של חבר הכנסת לשעבר צחי הנגבי, מעבירות מרמה והפרת אמונים בפרשת המינויים הפוליטיים. כדי לאפשר את הגשת הערעור, נציגי הפרקליטות יפנו לבית המשפט כדי להאריך את משך הזמן שבו ניתן להגיש ערעור.

המשא ומתן הסתיים ללא תוצאות

עופר עיני יו"ר ההסתדרות (צילום: חדשות 2)
עופר עיני. ניסה לגשר | צילום: חדשות 2

בפגישה, שהתקיימה בלשכת יו"ר ההסתדרות עופר עיני, השתתפו פרקליטי המדינה השובתים ונציגי האוצר. מההסתדרות נמסר כי "נציגי הפרקליטים ונציגי משרד האוצר לא הגיעו לפתרון מוסכם".

במשרד האוצר ובפרקליטות הטילו את האשמה על פיצוץ המגעים זה על זה: ממשרד האוצר נמסר כי המפגש הסתיים ללא תוצאות, בגלל שהפרקליטים העלו את דרישותיהם מעבר למה שכבר הציגו. מארגון פרקליטי המדינה נמסר כי הטענה הזאת שקרית וכי אנשי האוצר לא הסכימו לזוז מעמדתם הידועה מזה חודש והתנהגו בצורה מבזה. הפרקליטים הבהירו שהשביתה נמשכת כרגיל.

היועץ המשפטי לממשלה יהודה ויינשטיין ופרקליט המדינה משה לדור הודיעו בכנס שנערך אתמול באילת, שלא יגישו ערעור בעניין הנגבי בגלל השביתה, אולם הבוקר התקבלה הודעה על כוונתם לערער ברגע שתסתיים השביתה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק