שופטת בית משפט השלום בתל אביב הדסה נאור, הרשיעה היום את פעילת זכויות האדם עדי וינטר (30), בביצוע עבירה של "השתתפות בהתקהלות אסורה". זאת, לאחר שוינטר השתתפה בהפגנה בלתי חוקית כנגד הסדר הטיעון, שאליו הגיעה בזמנו הפרקליטות עם נשיא המדינה לשעבר, משה קצב.

בעקבות ההרשעה גזר בית המשפט על וינטר עונש של 3 חודשי מאסר על תנאי, וקנס בסך 3,000 שקל.

ב-28 ביוני 2007 נחתם הסדר טיעון בין קצב לפרקליטות המדינה ובו סוכם כי קצב יודה ויורשע בביצוע מעשה מגונה שלא בהסכמה תוך הפעלת אמצעי ב-א' ממשרד התיירות ובהטרדה מינית והטרדת עד כלפי ל' מבית הנשיא (בהמשך חזר בו קצב מהסדר הטיעון ולבסוף הורשע על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב באונס ונגזר עליו עונש של 7 שנות מאסר. קצב ערער על החלטות המחוזי וערעורו תליו ועומד בפני בית המשפט העליון.

יומיים לאחר הסדר הטיעון שנחתם עם קצב, בסיומה של הפגנה חוקית שערכו וינטר ואלפי מפגינים נוספים בכיכר רבין במחאה על ההסדר, המקל מדי לטענתם, יצאו חלק מהמפגינים לתהלוכה לאורך רחוב אבן גבירול בתל אביב. במהלך התהלוכה החליטו כמה מהמפגינים וביניהם וינטר להתיישב פעם אחר פעם לפרקי זמן של כ-5-10 דקות במרכז הכביש, תוך חסימת ציר התנועה והפרעת הסדר הציבורי. בעקבות הדברים העמידה המדינה לדין את וינטר וכן מפגינים נוספים בגין התקהלות אסורה שמפריעה לסדר הציבורי.

טענה ל"הגנה מן הצדק"

להגנתה טענה וינטר, בין היתר, כי יש לבטל את כתב האישום נגדה מחמת "הגנה מן הצדק" משני טעמים: האחד, בשל התנהגות בלתי נסבלת של רשויות התביעה שנגד החלטתן מחו וינטר והמפגינים האחרים ו"מצב דברים זה מעלה מיסודו חשש לקיומם של שיקולים זרים וניגוד עניינים בהחלטה להעמיד לדין". השני בטענה כי "העובדה שהנשיא לשעבר קצב הורשע בסופו של יום בעבירות חמורות פי כמה וכמה מאלו שהוצעו בהסדר הטיעון מלמדת כי "מחאתה של וינטר התבררה כמוצדקת".

ואולם, בית המשפט דחה את טענותיה של וינטר ובין היתר כתב בהחלטתו: "לעובדה שמחאת המפגינים על החלטת היועץ המשפטי לממשלה הוכחה כמוצדקת, בעקבות הרשעתו של קצב, בביצוע עבירות מין חמורות עשרות מונים מאלו שהוצעו בהסדר הטיעון, אין כל רלוונטיות בשקילת העמדת הנאשמת לדין בגין השתתפותה בביצוע העבירה של התקהלות אסורה. גם מחאות צודקות ומוצדקות יש לבטא תוך שמירה על הוראות החוק והסדר הציבורי", כתבה השופטת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק