צפו בסיפורים המעניינים של 8.4 לאורך השנים (צילום: רויטרס)
המשפט יתנהל בדלתיים סגורות. קצב | צילום: רויטרס

את כל העדויות במשפטו של נשיא המדינה לשעבר, משה קצב שצפויות להיות עסיסיות במיוחד, כנראה שלא נראה, נשמע או נקרא. בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט היום לנהל את משפטו של קצב בדלתיים סגורות, בניגוד לבקשתו של קצב, וכן לאסור את פרסום העדויות.

"על עיקרון פומביות הדיון להיסוג לאחור ככל שנוגע הדבר למעמד מתן עדותן של המתלוננות", כתבו השופטים בהחלטתם. "החלטנו כי עדותן של המתלוננות תישמענה בדלתיים סגורות ותיאסרנה לפרסום". ראוי להדגיש, כי משפטים פליליים שעניינם עבירות מין נידונים בדרך כלל בדלתיים סגורות כדי לשמור על פרטיותן של המתלוננות, ולכן החלטת בית המשפט אינה מפתיעה במיוחד.

אבל לא רק המתלוננות. על פי ההחלטה, כל מי שקשור אליהן או לעדותן, ובכלל זה הנשיא לשעבר קצב, יעידו בדלתיים סגורות.

הנשיא לשעבר ביקש משפט תקשורתי

עורך דין ציון אמיר (צילום: חדשות 2)
עו"ד ציון אמיר | צילום: חדשות 2

קצב דרש שמשפטו יתנהל "בדלתיים פתוחות לרווחה". הסיבה הרשמית, לטענת עורכי הדין, היא כי ראיונות שהעניקו המתלוננות נגד הנשיא לשעבר, ובראשן א' ממשרד התיירות, "פגעו בנאשם באופן אנוש". צוות ההגנה של קצב ביקש לדאוג לכך שגם כלי התקשורת ייחשפו לעדויות, שלדעתם יפריכו את ההאשמות.

"העובדה שמי מהמתלוננות התראיינו בעבר בעילום שם וזהות לכלי תקשורת זה או אחר, אין בה כדי לשנות כהוא זה ממסקנתנו, לאור העובדה שזהותן של אלו נותרה עלומה גם לאחר אותם ראיונות ופרטיותן לא נפגעה", הוסיפו השופטים היום.

מוקדם יותר היום עתרו פרקליטיו של קצב, עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא, לבית המשפט העליון על ההחלטה של בית המשפט המחוזי לדחות את בקשתם להשתחרר מייצוג קצב. "אנחנו מבקשים שהשופטים יכבדו אותנו", אמר עו"ד אמיר.

עורכי הדין דורשים זאת כמחאה על החלטת הרכב השופטים, בראשות השופט ג'ורג' קרא, לקיים את משפט בקצב מזורז של ארבעה דיונים בשבוע. הודעה מטעם הסנגורים על התפטרותם מייצוגו של קצב אמורה להיות מוגשת בימים הקרובים לבית המשפט.

הווידאופדיה: פרשת קצב 

איך מצטרפים לטוויטר של חדשות 2?